Gemeente Den Helder


Nieuwe straatnamen in Den Helder op: 2007-05-09

Den Helder heeft er weer een aantal nieuwe straatnamen bij. Het college heeft deze week straatnamen vastgesteld voor nieuwe wegen in Nieuw-Den Helder en Julianadorp.

Fluytstraat

In Nieuw Den Helder is een nieuwe straat ontstaan in de Schepenbuurt als onderdeel van de nieuwbouw bij de IJsselmeerstraat en Korvetstraat. De straatnamen in de wijk bestaan uit namen van soorten oorlogs- en handelsschepen. Het Fluitschip of Fluytschip was een handelsschip dat tevens als oorlogsschip kon worden ingezet. Gekozen is voor de schrijfwijze die destijds gangbaar was om verwarring met de fluit als muziekinstrument te voorkomen.

Akkerbouwstraat

Tegen het hart van het oude Julianadorp wordt een nieuwe weg aangelegd. Deze loopt vanaf de Zuiderhaaks naar het noorden, het verloop is nog niet definitief ingetekend. De wijk bestaat uit straten die verwijzen naar de boerenbedrijvigheid van weleer. De naam Akkerbouwstraat, bij de al aanwezige Landbouw- en Tuinbouwstraat, past in de wijk en in de traditie van de naamgeving in dat deel van Julianadorp.

Zuiderhaaks

De weg Zuiderhaaks is doorgetrokken vanaf de rotonde bij de Langevliet en loopt verder ten zuiden van de natuurijsbaan. Daar buigt hij naar het noorden af tot de Schoolweg.

Om de herkenbaarheid van de doorgaande weg te behouden, is ervoor gekozen de naam Zuiderhaaks te handhaven.