Nieuwe AUDI TT blikvanger op stand Aluminium Centrum


tijdens vakbeurs Materials Engineering

HOUTEN, 20070308 -- Op 9 en 10 mei 2007 vindt in het Beursgebouw in Eindhoven de 8e editie van Materials Engineering plaats. Deze vakbeurs is al 16 jaar een begrip in de vakwereld. En natuurlijk is het Aluminium Centrum weer van de partij, met als blikvanger op de stand de nieuwe Audi TT Coupé!

Door de jaren heen is de vakbeurs steeds meer uitgeroeid tot de plek voor kennis uitwisseling binnen de branche. Dit is een van de redenen om dit jaar te kiezen voor het thema `Materiaal selectie'. Gerelateerd aan het thema zijn symposia georganiseerd.

Het Aluminium Centrum op de beurs
Het Aluminium Centrum is op de beurs hét centrale informatiepunt voor kennis over aluminium. Op de stand kan men terecht voor technisch advies, doorverwijzingen in de aluminiumindustrie, cursussen en aluminiumproducten. Als blikvanger staat op de stand de nieuwe Audi TT Coupé, waarvan 69 procent van de carrosserie uit aluminium bestaat. Tevens is er veel informatie te vinden over de projecten IC-Alu en Inno-VAL.

Projecten IC-Alu en Inno-VAL
IC-Alu staat voor Innovatie, Communicatie en Aluminium. De doelstelling van dit project is bedrijven (in de provincie Utrecht) te ondersteunen bij de concretisering van innovaties. Bij deze trajecten zal ook de communicatie over deze technische vernieuwing een belangrijke rol krijgen.
Het project Inno-Val is gestart om de innovatie potentie van zogenaamde Vezel Aluminium Laminaten (VAL) te benutten naar analogie van het succesvolle innovatieve Glare (Airbus 380). Dit project valt binnen de kaders van de subsidieregeling `innovatie prestatie contracten' en is in 2007 gestart met een pre-ipc traject.

Lichtmetalenplein
Dit jaar is er voor het eerst een Lichtmetalenplein aanwezig op de beurs.
Het Lichtmetalenplein is tijdens Materials Engineering het platform waar de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen van lichtmetalen worden getoond.
Deelnemers aan het Lichtmetalenplein zijn onder andere Rena BV, Light Metals Centre, De Vries Non Ferro Gieterij, Huisman Non Ferro Metaal, Senang Optical & Material Solutions, Machinefabriek van der Hoorn, AAPT en het Aluminium Centrum zelf.

Het Aluminium Centrum op het Lichtmetalenplein, standnummer 136/137.





Aluminium Centrum