Positieve be?nvloeding van verkeersveiligheid door navigatiestem


DELFT, 20070509 -- Het bedrijf Navigatiestemmen.nl brengt diverse stemmen uit voor gebruik in navigatiesystemen. Een prettige en persoonlijke stem draagt bij aan de verkeersveiligheid, daar de gebruiker hierdoor zich beter kan concentreren op zijn rijgedrag. Het bedrijf komt binnenkort met een nieuwe serie stemmen op de markt voor een ander navigatiesysteem uit de top 5 van navigatiefabrikanten.

Het bedrijf Navigatiestemmen.nl wil met het produceren van persoonlijke, bijzondere, leuke en grappige navigatiestemmen een signaal afgeven aan de diverse fabrikanten van navigatiesystemen. "Navigeren moet veilig, maar ook leuk en persoonlijk zijn", zegt Sybolt Harkema, oprichter van Navigatiestemmen.nl.

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen het volume van de stem laag zetten, omdat de standaard meegeleverde navigatiestemmen niet altijd even aantrekkelijk zijn om langdurig naar te luisteren. Hierdoor kijken automobilisten te vaak naar de aanwijzingen op het scherm van hun navigatiesysteem en worden daarmee vaak afgeleid. Navigatiestemmen.nl is van mening dat juist de stem leidend moet zijn voor de gebruiker om zijn weg te vinden, terwijl de visuele aanwijzigen op het scherm slechts ter ondersteuning dienen. Enkele autoverzekeraars bieden tegenwoordig hun klanten ook korting, wanneer zij rijden met een navigatiesysteem in de auto.

Naast de diverse standaardstemmen die Navigatiestemmen.nl op markt heeft gebracht, is het ook mogelijk om een eigen stem in te spreken. Deze eigen stem van bijvoorbeeld een vertrouwd familielid of relatie brengt rust en evenwicht in het rijgedrag van automobilisten. Een eigen navigatiestem inspreken is gemakkelijk te realiseren binnen enkele minuten met elke computer en een simpele microfoon.

Daarnaast is Navigatiestemmen.nl ook de mening toegedaan dat navigatie door een stem ook juist plezier moet kunnen bieden aan een automobilist om hem scherp te houden. Hiertoe heeft Navigatiestemmen.nl inmiddels bijna verschillende 50 stemmen op de markt gebracht. Binnen dit assortiment bevinden zich echte stemmen van bekende Nederlanders zoals Kim Holland en Emile Ratelband, maar ook talloze grappige imitatiestemmen in een breed scala van Pipi Langkous tot Prins Bernhard.

Het succes achter Navigatiestemmen.nl is inmiddels niet onopgemerkt gebleven bij de diverse fabrikanten van navigatiesystemen. Het bedrijf komt binnenkort met een nieuwe serie stemmen op de markt voor een ander navigatiesysteem uit de top 5 van navigatiefabrikanten.





Navigatiestemmen.nl