Veilingen voor jachtmakelaardijen


AMSTERDAM, 20070509 -- Bootveiling is gespecialiseerd in het organiseren van vrijwillige online veilingen voor (te boekgestelde en niet te boekgestelde) pleziervaartuigen, woonarken, rijn- en binnenvaart en zeegaande schepen. Bootveiling is exclusief bestemd voor HISWA Qualified Yacht & Ship Brokers, EMCI leden (categorie 1, 2 en 3) en leden van de Nederlandse Bond van Makelaars in Schepen. Bootveiling is het eerste veilinghuis in Nederland dat zich heeft gespecialiseerd in de organisatie van professionele veilingen voor boten.

Waarom Bootveiling?
Bootveiling verschaft de jachtmakelaar een podium voor min of meer gedwongen verkopen. Enkele voorbeelden. Een eigenaar die zijn moeilijk verkoopbare boot bij een jachtmakelaardij in de verkoop heeft liggen en ongeduldig is omdat hij een "nieuwe boot" op het oog heeft. Of de jachtmakelaar heeft met een eigenaar een bepaalde periode afgesproken waarin de boot verkocht moet worden. Een jachtmakelaar krijgt van derden een boot in de verkoop met de opdracht deze zo spoedig mogelijk te verkopen (sterfgevallen of financiële nood).
Voor dit soort situaties biedt Bootveiling de jachtmakelaar de mogelijkheid om een extra service te verlenen aan zijn klant waarbij hij toch gewoon zijn volledige courtage ontvangt.

Voetstootse verkoop zonder financiering of expertise voorbehoud
Elke boot wordt verkocht in de (technische) staat waarin deze zich bij verkoop bevindt (as is where is), zonder financiering of expertise voorbehoud. Jachtmakelaardijen sluiten meestal koopovereenkomsten met een financiering en/of expertise voorbehoud.

Recente veilingen
In collegiale samenwerking met HISWA Qualified Yacht & Ship Broker For Sail Yachtbrokers organiseert Bootveiling tot en met 22 mei 2007 een veiling van een Trintella 42.





Ingezonden persbericht