Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Innovatiegrenzen opengesteld voor bezoekers congres

Groningen, 18 december 2006

Op donderdag 10 mei 2007 vindt in de Stadsschouwburg van Groningen het BIGcongres plaats. Het BIGcongres wordt georganiseerd door studenten van de faculteit Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens de 28e editie van het BIGcongres wordt onder de titel Breaking Boundaries het thema open innovatie belicht. Open innovatie is een nieuwe manier van organiseren in het innovatieproces. Enkele grote Nederlandse bedrijven hebben open innovatie al in hun strategie omarmd.

Deelnemers
Kenmerkend voor het BIGcongres is de interactie tussen de deelnemende studenten, wetenschappers en mensen het bedrijfsleven en het overheidswezen over een actueel bedrijfskundig onderwerp. Met een stabiel aantal van zo'n 500 bezoekers is het BIGcongres een van de grootste inhoudelijke, bedrijfskundige congressen van Nederland.

Dagprogramma
Tijdens Breaking Boundaries: een grensverleggend congres over open innovatie zullen verschillende aspecten van open innovatie aan bod komen, zoals de manier waarop er wordt omgegaan met kennisdeling, intellectueel eigendom en menselijk kapitaal. Ook worden aansprekende bedrijfsvoorbeelden van open innovatie behandeld. Verder zullen er lezingen verzorgd worden door prof. dr. Wim Vanhaverbeke en ir. Ruud Veltenaar. Dagvoorzitter is Boris van der Ham, Tweede Kamerlid voor D66. Meer sprekers en het complete dagprogramma worden in de komende maanden bekend gemaakt via www.bigcongres.nl.

Vanhaverbeke is verbonden aan het Limburgs Universitair Centrum (Hasselt, België) en aan de onderzoeksschool Eindhoven Centre of Innovation Studies van de Technische Universiteit Eindhoven. In 2006 is het boek Open Innovation: Researching a New Paradigm verschenen dat hij samen met Joel West en open innovatie-grondlegger Henry Chesbrough heeft geschreven.

Veltenaar is directeur van Net Ventures Inc. en Parkmobile Group BV, voormalig CEO van Planet Internet en heeft diverse ICT-bedrijven opgestart. Hij heeft gestudeerd aan Harvard en is daar momenteel gastdocent E-business.

BIGcongres
Het BIGcongres werd in 1979 opgericht en sindsdien hebben vele nationale en internationale toonaangevende sprekers een lezing verzorgd, zoals voormalig minister-president Wim Kok, Shell-topman Jeroen van der Veer, ondernemer Jan Baan en professor Gary Hamel. Het BIGcongres wordt georganiseerd door vijf bachelorstudenten Bedrijfskunde en Technologiemanagement. De organisatie van het BIGcongres wordt geadviseerd door het universitaire netwerk van professoren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is de faculteit Bedrijfskunde gastheer van het BIGcongres.

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #



Ingezonden persbericht