Symposium Het nieuwe zakelijk vliegen in Europa


05.04.2007 / 16:05 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Platform nederl. luchtvaart

Platform nederl. luchtvaart

http://www.pln.nl/

Op donderdag 10 mei organiseert het Platform Nederlandse Luchtvaart (PNL) het symposium 'Het nieuwe zakelijk vliegen in Europa'. Locatie van het symposium is het Nationaal Luchtvaart - Themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad. Deze plek is niet voor niets gekozen, want het aantal bedrijven dat vanaf deze luchthaven gebruik maakt van zakelijke vluchten binnen Europa stijgt.

De zakelijke luchtvaart groeit snel en dan met name de markt van de privé-jets. Eurocontrol verwacht in de komende tien jaar een groei van het aantal zakelijke toestellen van 4 procent per jaar. Dit wordt mede veroorzaakt door de mogelijkheid gezamenlijk een privé-vliegtuig aan te schaffen en door de opkomst van de very light jets. Tegelijkertijd verandert de vluchtafhandeling in het luchtruim. Efficiëntie, flexibiliteit en capaciteit zijn hier de sleutelwoorden. De ontwikkelingen in de markt en de ontwikkelingen in het luchtruim raken elkaar rechtstreeks.

Het symposium is onder leiding van dagvoorzitter Johan Schölvinck, retail specialist voor Netherlands Airport Consultants (NACO).Verder bijdragen van onder andere: Robert Baltus (Netjets), Benno Baksteen (PNL), Aernoud Dekker (Helinet), Matthijs de Haan (Etirc Aviation, Eclipse), Jacco Hoekstra (NLR), Alexander van Hoevell (Skyline Aviation), Hans Offerman (LVNL), Rudy Stroink (TCN Property), William Vet (VLM) en Michiel van der Zee (slotcoördinator).

Tijdens het symposium wordt ingegaan op vragen als:

- Wat betekent de groei van de zakelijke luchtvaartmarkt?
- Wat is de invloed van de very light jets, zoals de Eclipse, op deze markt?
- Hoe ziet de markt er precies uit?

- Welke invloed heeft regelgeving (RBML) op de beschikbaarheid van luchthavencapaciteit?
- Wat betekenen de ontwikkelingen voor techniek in de cockpit?
- Wat is de rol van de verkeersleiding en technieken als free flight?

Doelgroep:
Zakenreizigers, reisaanbieders, inkopers en managers van zakenreizen, privéjetvervoerders, luchttaxibedrijven, luchtvaartprofessionals, beleidsmakers, politici en andere geïnteresseerden.

Praktische informatie:
Aanvang: 13:30 uur (afsluiting met diner).
Kosten: euro 95,-. (voor bedrijfssponsors van het PNL gratis).

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website van het PNL (www.pnl.nl) of door een e-mail te sturen naar y.hof@pnl.nl. Als laatste is telefonisch aanmelden ook mogelijk via nummer 0320-284234.