Gemeente Coevorden

Regionale Motorrijvaardigheids Training

Motorrijvaardigheidstraining Op 10 mei start de eerste eendaagse Regionale Motorvaardigheidstraining (RMT) in de regio Zuid-Oost-Drenthe. Voor 74 euro per persoon worden motorrijders een hele dag getraind in een goede voertuigbeheersing.

RMT is een speciaal ontwikkelde opleiding om de vaardigheden bij het motorrijden te verbeteren. De training wordt verzorgd door een KNMV Gediplomeerde Motorrij-instructeur en is bedoeld om het motorrijden veiliger te maken en motorongevallen te voorkomen. Ervaring leert dat het motorrijden door deze training ook veel plezieriger wordt.

In kleine groepjes

In kleine groepjes van maximaal drie cursisten wordt onder andere aandacht besteed aan
de balans tussen motor en bestuurder, kijktechniek, remmen en uitwijken. Tijdens het ochtendprogramma wordt de voertuigbeheersing uitgebreid geoefend op een afgesloten terrein. 's Middags wordt het geleerde op de openbare weg in de praktijk gebracht. Na de training ontvangt elke deelnemer een deelnamecertificaat.

RMT

De RMT wordt financieel ondersteund door de provincie Drenthe en de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen. Deze drie gemeenten vormen samen de regio Zuidoost-Drenthe. Om de verkeersveiligheid te verbeteren en letselongevallen te voorkomen wordt in deze regio een groot aantal cursussen met subsidie aangeboden aan de inwoners. De RMT is daar één van.

De organisatie van de RMT wordt verzorgd door de Stichting Verkeerseducatie Drenthe (SVD). Zij heeft op de volgende data bij Verkeersschool Zweeloo motorrij-instructeurs beschikbaar voor de motorvaardigheidstraining: 10 mei, 18 mei, 26 mei, 7 juni, 15 juni, 6 juli, 12 juli, 20 juli, 23 juli en 30 juli.
Aanmelden kan bij het secretariaat van de SVD: 0592 - 407552 of via de website: www.stichtingverkeerseducatiedrenthe.nl (optie: inschrijven).