Grontmij

Grontmij NV



Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2007 Grontmij NV

Oproep tot de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders van Grontmij NV, te houden op donderdag 10 mei 2007 om 15.00 uur in het Beatrix theater, Jaarbeursplein 6a, 3521 AL Utrecht.

AGENDA

1. Opening

2. Presentatie door de Raad van Bestuur
3. a. Verslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2006 b. Vaststelling van de jaarrekening 2006 c. Decharge van de leden van de Raad van Bestuur d. Decharge van de leden van de Raad van Commissarissen
4. Vaststelling dividend 2006
5. Voorstel tot statutenwijziging van de vennootschap
6. Profielschets Raad van Commissarissen
7. Benoeming lid Raad van Commissarissen
8. Vaststelling beloning Raad van Commissarissen
9. a. Verlenging van de aanwijzing van de Raad van Bestuur als het orgaan dat bevoegd is te besluiten tot uitgifte van aandelen b. Verlenging van de aanwijzing van de Raad van Bestuur als het orgaan dat bevoegd is te besluiten tot beperking of uitsluiting van het voorkeursrecht

10. Machtiging van de Raad van Bestuur tot het verkrijgen door de vennootschap van eigen aandelen of certificaten daarvan
11. Verlening opdracht aan accountant tot onderzoek van de jaarrekening 2007

12. Rondvraag

13. Sluiting

De toelichting op de agenda, tevens aandeelhouderscirculaire, de jaarrekening en het jaarverslag 2006, de gegevens van de te benoemen commissaris en het volledige voorstel tot statutenwijziging met toelichting liggen vanaf 12 april 2007 tot na afloop van de vergadering ter inzage op het kantoor van de vennootschap (De Holle Bilt 22, 3732 HM De Bilt) en op het kantoor van de Fortis Bank (Nederland) NV te Amsterdam (Rokin 55, 1012 KK Amsterdam), en zijn daar kosteloos verkrijgbaar voor aandeelhouders, certificaathouders en andere vergadergerechtigden.

De stukken, gegevens en mededelingen zijn ook beschikbaar op de website van de vennootschap (documenten onderaan deze pagina).

Registratietijdstip
De Raad van Bestuur heeft bepaald dat voor deze vergadering als stem- en/of vergadergerechtigden gelden zij die op donderdag 3 mei 2007, 17.00 uur, zulks na verwerking van alle bij- en afschrijvingen (het âRegistratietijdstipâ), die rechten hebben en als zodanig zijn ingeschreven in een door de Raad van Bestuur daartoe aangewezen (deel)register. Voor houders van certificaten aan toonder zijn als (deel)register aangewezen de administraties per het Registratietijdstip van de bij het Nederlands Centraal Instituut voor Giraal Effectenverkeer BV (âNecigefâ) aangesloten instellingen in de zin van de Wet giraal effectenverkeer. Voor houders van aandelen is als register aangewezen het aandeelhoudersregister van Grontmij NV.

Bijwonen van de vergadering

Certificaathouders
Houders van certificaten aan toonder die de vergadering in persoon of bij gevolmachtigde willen bijwonen, kunnen zich tot uiterlijk donderdag 3 mei 2007, 17.00 uur via hun bank schriftelijk aanmelden bij Fortis Bank (Nederland) NV te Amsterdam. Hiertoe dient de instelling in wier administratie men voor de certificaten is geregistreerd aan Fortis Bank (Nederland) NV een verklaring over te leggen dat de desbetreffende certificaten ten name van de houder daarvan in haar administratie geregistreerd zijn op het Registratietijdstip. Daarna zal een registratiebewijs worden toegezonden, dat dient als toegangsbewijs voor de vergadering.

Houders van certificaten aan toonder die zich door een gevolmachtigde wensen te laten vertegenwoordigen, dienen - onverminderd het hiervoor vermelde vereiste van aanmelding - een schriftelijke volmacht te verstrekken. Deze volmacht dient uiterlijk op vrijdag 4 mei 2007, 17.00 uur door Fortis Bank (Nederland) NV of door de Raad van Bestuur van de vennootschap te zijn ontvangen.

Aan certificaathouders die met inachtneming van het vorenstaande tijdig hun certificaten hebben aangemeld wordt op grond van artikel 16 van de door Stichting Administratiekantoor van aandelen Grontmij NV (het âAKâ) vastgestelde administratievoorwaarden door het AK een volmacht verleend om in de vergadering zelf het stemrecht te kunnen uitoefenen op de door het AK gehouden aandelen waartegenover de betreffende certificaten zijn uitgegeven. Deze certificaathouders behoeven niet zelf een volmacht aan te vragen. De volmacht wordt aan de certificaathouder verleend doordat hij ter gelegenheid van het tekenen van de presentielijst voor aanvang van de vergadering tevens een door het bestuur van het AK getekende volmacht ter aanvaarding mede ondertekent.

Aandeelhouders
Aandeelhouders en andere stemgerechtigden, die aan de vergadering wensen deel te nemen, dienen uiterlijk op donderdag 3 mei 2007 van hun voornemen daartoe de Raad van Bestuur schriftelijk in kennis te hebben gesteld. Een schriftelijke volmacht tot uitoefening van de stem- en/of vergaderrechten moet uiterlijk op vrijdag 4 mei 2007 door de Raad van Bestuur zijn ontvangen.

De Bilt, 11 april 2007

Raad van Commissarissen Grontmij NV

Stichting Administratiekantoor van Aandelen Grontmij NV

Oproepadvertentie Algemene Vergadering van Aandeelhouders (48 KB) Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders (inclusief toelichting, 91 KB)
Notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders 17 mei 2006 (2,1 MB) Notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders 17 augustus 2006 (3,3 MB)
Statuten Grontmij NV 29 mei 2006 (472 KB) Voorstel statutenwijziging Grontmij NV 2007 (269 KB) Toelichting voorstel statutenwijziging Grontmij NV 2007 (83 KB) Profielschets Raad van Commissarissen Grontmij NV 2007 (74 KB) CV P. Lindquist (50 KB)