Gemeente Assen


Actueel

Uitnodiging voor het afscheid van burgemeester D. van As-Kleijwegt

In een buitengewone raadsvergadering op donderdag 10 mei wordt afscheid genomen van burgemeester D. van As-Kleijwegt. Een bevlogen en betrokken bestuurder die na een periode van zestien jaar en zes maanden per 1 juni haar loopbaan beëindigt. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om het officiële afscheid in de raadzaal van het stadhuis bij te wonen. Dat begint om 15.00u en duurt tot 18.30u.

Het programma bestaat uit een officieel deel met toespraken en een recital door muzikanten uit de Poolse partnergemeente Poznan. In het laatste uur is gelegenheid om mevrouw Van As persoonlijk de hand te schudden.

In plaats van persoonlijke cadeaus doet ieder die een geschenk overweegt de burgemeester een groot plezier met een geldelijke bijdrage voor een goed doel. Zij wil dolgraag een weeshuis/hospice voor onze Zuid-Afrikaanse partner Naledi realiseren. In die stad is 60 procent van de bevolking besmet met HIV/Aids. Het aantal aidswezen en ouderen zonder kinderen om voor hen te zorgen is enorm. Samen met ondernemend Assen is voor zo'n weeshuis/hospice al ruim 100.000 euro ingezameld. Voor de realisatie en instandhouding is nog veel meer geld nodig.

Bijdragen kunnen worden gestort op rekeningnummer 42.62.60.465 t.n.v. T.M. Bouma onder vermelding van Stichting Naledi.

N.B. De ruimte in de raadzaal is beperkt. Daarom het dringend verzoek om uw komst voor 1 mei aan te melden. Schriftelijk aan mevr. M. Bouma, Stadhuis Assen, postbus 30018, 9400 RA Assen of per email: m.bouma@assen.nl.