DOCdata N.V. Publiceert Vandaag Haar Jaarverslag 2006 en ....

25.04.2007 / 12:22 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Docdata n.v.

Docdata n.v.

DOCdata N.V. Publiceert Vandaag Haar Jaarverslag 2006 en de Agenda Voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 10 mei 2007

WAALWIJK, Nederland, April 25 /PRNewswire/ --
Jaarverslag 2006

DOCdata N.V. publiceert vandaag haar jaarverslag 2006. De in het jaarverslag 2006 opgenomen jaarrekening over het boekjaar 2006 komt overeen met de cijfers over het boekjaar 2006 welke DOCdata N.V. reeds op 15 februari 2007 heeft bekendgemaakt.

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Tevens publiceert DOCdata N.V. vandaag de agenda voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders, welke zal worden gehouden op donderdag 10 mei 2007 om 14.00 uur in Hotel NH Waalwijk, Bevrijdingsweg 1 te Waalwijk (Sprang Capelle). Op de agenda voor deze Algemene Vergadering van Aandeelhouders zijn onder andere voorstellen opgenomen ten aanzien van de uitkering van dividend, de herbenoeming van de heer E.F. van Veen als Commissaris en de benoeming van de heer J.A. de Vreeze, Commissaris van de vennootschap, als Voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Met ingang van vandaag liggen de volledige tekst van de agenda voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders en de toelichting daarop, alsmede het jaarverslag over het boekjaar 2006 en de overige vergaderstukken, ter inzage voor aandeelhouders en andere vergadergerechtigden ten kantore van DOCdata N.V., Energieweg 2 te Waalwijk, en bij ABN AMRO Bank N.V., Foppingadreef 22, 1102 BS Amsterdam, en zijn kosteloos verkrijgbaar bij ABN AMRO Bank N.V., Servicedesk, telefoonnummer
+31-(0)76-5799455, of e-mail SO.Servicedesk.C&CC@nl.abnamro.com. Inzage en verkrijging van bovenstaande documenten is met ingang van vandaag tevens mogelijk via de website van DOCdata N.V. (adres: www.docdata.com).

Registratie

De Directie van de vennootschap heeft bepaald dat voor deze jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders als stem- en vergadergerechtigden gelden diegenen die op donderdag 3 mei 2007 om 18.00 uur, na verwerking van alle bij- en afschrijvingen per die datum ("het Registratietijdstip"), zijn ingeschreven in het daartoe door de Directie aangewezen (deel)register en die tevens zijn aangemeld op de hierna beschreven wijze. Als (deel)register zijn aangewezen de administraties per het Registratietijdstip van de bij het Nederlands Centraal Instituut voor Giraal Effectenverkeer B.V. ("Euroclear Nederland") aangesloten instellingen in de zin van de Wet Giraal Effectenverkeer. De voornaamste bij Euroclear Nederland aangesloten instellingen hebben te kennen gegeven in het kader van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de vennootschap de aandelen niet te zullen blokkeren. Voor particuliere beleggers kunnen banken nog wel besluiten tot een blokkering. Uw bank kan u hierover nader informeren.

Aanmelding

Houders van gewone aandelen genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V. die aan de vergadering wensen deel te nemen, dan wel zich ter vergadering willen laten vertegenwoordigen, kunnen zich via hun bank uiterlijk tot het Registratietijdstip schriftelijk aanmelden bij ABN AMRO Bank N.V. De bij Euroclear Nederland aangesloten instellingen dienen uiterlijk op maandag 7 mei 2007 om 18.00 uur aan ABN AMRO Bank N.V. een elektronische verklaring te verstrekken waarin is opgenomen het aantal gewone aandelen dat door de betreffende houder op het Registratietijdstip gehouden en ter registratie aangemeld wordt. Via ABN AMRO Bank N.V. krijgen deze houders van gewone aandelen een ontvangstbewijs dat geldt als toegangsbewijs voor de vergadering.

Volmachten en stemmen via internet

De stem- en vergaderrechten kunnen worden uitgeoefend door een schriftelijk gevolmachtigde. Aandeelhouders en andere vergadergerechtigden die zich door een gevolmachtigde laten vertegenwoordigen dienen de schriftelijke volmacht uiterlijk maandag 7 mei 2007 om 18.00 uur ten kantore van de vennootschap te hebben gedeponeerd. De gevolmachtigde dient het registratiebewijs en een kopie van de volmacht vóór de vergadering in te leveren bij de inschrijfbalie.

Aandeelhouders kunnen ook via een elektronische volmacht met steminstructie hun stem uitbrengen. Om rechtsgeldig uw stem via internet te kunnen uitbrengen, dient u zich aan te melden zoals hierboven onder
'Aanmelding' is beschreven. Een elektronische volmacht met steminstructie verleent u aan de Directie van de vennootschap, die namens u uw stem zal uitbrengen op de vergadering. Aandeelhouders kunnen hun steminstructies met ingang van vandaag tot en met maandag 7 mei 2007 om 18.00 uur elektronisch doorgeven via www.abnamrovoting.nl.

Dividenduitkering

Zoals reeds bij de publicatie van de cijfers over het boekjaar 2006 op 15 februari 2007 werd bekendgemaakt, zal het management van DOCdata N.V. de aandeelhouders op de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders voorstellen om, overeenkomstig het bepaalde in artikel 35 lid 2 van de statuten van DOCdata N.V., een besluit te nemen tot het doen van een dividenduitkering aan de houders van gewone aandelen ten bedrage van EUR
0,20 per gewoon aandeel ten laste van de vrij uitkeerbare winstreserve van DOCdata N.V. Op de uitkering zal 15 dividendbelasting worden ingehouden, tenzij door de aandeelhouder een bewijs kan worden overlegd waaruit blijkt dat deze aanspraak kan maken op de deelnemingsvrijstelling.

Het door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders vastgestelde dividendbeleid van DOCdata N.V. is gericht op het realiseren van een hoog dividendrendement, waarbij een payaout ratio van tenminste 50uitgangspunt zal zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met de liquiditeits- en solvabiliteitspositie die vereist zijn voor het ten uitvoer brengen van de strategie. Aangezien de winst over het boekjaar 2006, na verwerking van de eenmalige afwaardering van DOCdata Frankrijk, slechts EUR 0,1 miljoen bedraagt, zou op basis van het dividendbeleid geen dividend kunnen worden uitgekeerd. Desalniettemin wordt voorgesteld om EUR 0,20 per gewoon aandeel als dividend uit te keren. Het management van DOCdata N.V. acht het verantwoord om dit dividendvoorstel te doen tegen de achtergrond van de verdere implementatie van de nieuwe strategie, rekening houdend met de huidige liquiditeitspositie en de toekomstige kasstromen. Indien de Algemene Vergadering van Aandeelhouders instemt met dit voorstel zal op de door anderen dan door de vennootschap gehouden gewone aandelen in totaal een bedrag van EUR 1,4 miljoen ten laste van de reserve ingehouden winsten worden uitgekeerd, als gevolg waarvan de solvabiliteit van de onderneming licht zal dalen.

Het volgende tijdschema zal worden gehanteerd voor de dividenduitkering:

maandag 14 mei 2007: Ex-dividend datum

woensdag 16 mei 2007: Registratiedatum

maandag 21 mei 2007: Datum betaalbaarstelling

DOCdata e-Solutions Groep houdt zich bezig met e-Fulfilment, e-Financial, e-Commerce en eaPartnership oplossingen voor klanten. Hierbij biedt DOCdata volledige Internet-oplossingen, zowel Business-to-Business als Business-to-Consumer.

Industrial Automation Integrators ontwerpt, bouwt en levert enerzijds productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie voor toepassing in onder andere documentbeveiligingssystemen voor veiligheidsdrukkers en bewerkingssystemen voor verpakkingsmaterialen. Anderzijds biedt Industrial Automation Integrators beveiligingskenmerken ten behoeve van authenticatie aan.

DOCdata Media Groep is een vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener voor media uitgevers op het gebied van film, audio, multimedia en software in Europa.

DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD)

PRN NLD

Contact:

Verdere informatie: DOCdata N.V. M.E.T. Verstraeten, CFO, Tel. +31-416-631-100