Gemeente Dongeradeel



---

Informatiemarkt Wonen, Zorg en Welzijn

Informatiemarkt Wonen, Zorg en Welzijn

Donderdag 10 mei van 11.00-17.00 uur wordt er in het verzorgingshuis de Skûle te Metslawier een grote informatiemarkt gehouden. Deelnemers aan deze infomarkt zijn allemaal partner op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De opening wordt verricht door wethouder Willemsma.

Zo is het WMO-loket aanwezig, maar ook het WMO-platform waar burgers zitting in hebben en meedenken over het WMO-beleid. Thuiszorg Het Friese Land geeft informatie over voeding- en dieet, de wijkverpleegkundigen en nog veel meer zaken. De zorgwinkel van de thuiszorgorganisatie is hierbij ook aanwezig.
Zorgcentrum Dongeradeel, waar het zorgcentrum in Metslawier onderdeel van uitmaakt, laat iets zien over hun activiteitenbegeleiding, de logeermogelijkheid, maaltijdvoorziening en de P.G. afdeling de Klink. De woningcoörporatie Dongeradeel komt met hun aanbod en mogelijkheden op het gebied van wonen.
Het welzijn wordt belicht vanuit de kant van de Stichting Welzijn Dongeradeel 'Het Bolwerk'. Zij geven informatie over hun activiteiten in Dokkum en de dorpen, de mantelzorg, Burenhulpdienst, vrijwilligerswerk en advisering van ouderen door de ouderenadviseur. Indien u graag een kijkje wilt nemen op deze infomarkt en zelf niet mobiel bent om daar te komen, is er een vervoersdienst opgezet die u ophaalt tegen gemaakte kosten.
Tussen de middag kunnen bezoekers gebruik maken van de maaltijdvoorziening van het verzorgingshuis. Hiervoor moet u zich vooraf aanmelden omdat er rekening gehouden moet worden met dieetadviezen.De kosten voor de maaltijd zijn 5,90 p.p.

Opgave voor vervoer en/of de maaltijd kan bij Stichting Welzijn Dongeradeel, telefoonnummer (0519) 292 223.
Kom een kijkje nemen op deze markt en de koffie/thee staan voor u klaar.