Gemeente Aalburg


Voorlichting over somberheid en depressiviteit
logo GGZ.gif

Met zin vooruit: Actief verder bij somberheid en depressiviteit!

Op donderdagavond 10 mei geeft de GGZ Regio Breda een voorlichting over depressieve klachten. De avond is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die zelf last hebben van deze klachten en hun naastbetrokkenen.

Om het ontwikkelen van een depressie te voorkomen is het belangrijk dat mensen weten hoe klachten kunnen ontstaan, en wat men zelf kan doen om deze te verminderen en te voorkomen. Hierover informeren is het doel van de voorlichtingsavond.

Kenmerken van depressie

Een depressie wordt gekenmerkt door een sombere stemming en interesseverlies. Het lusteloze gevoel is voor het grootste gedeelte van de dag aanwezig, maar dan gedurende meerdere weken; het verlamt de zin om iets te gaan doen. Bij een depressie zijn er meer klachten die een verstorende invloed hebben op iemands dagelijks functioneren, zoals een ontregelde slaap, energiegebrek, problemen met de concentratie, toename of verlies van eetlust, piekeren (over de dood bijvoorbeeld).

Het programma van de avond is als volgt:


- Wat mij hielp, een ervaringsverhaal.


- Over depressieve klachten, oorzaken en hulp. Uitleg door een hulpverlener.


- Anders leren denken, opkomen voor jezelf, plezier beleven, ontspannen. Informatie door een preventiewerker over actief omgaan met depressieve klachten.


- Vragen stellen aan een panel.


- Presentatie van folders, cursusboeken en veel meer.

Gratis toegangsbewijzen kunt u reserveren bij:

GGZ Regio Breda

Zorgnetwerk Voordeur

Telefoon: 076 5241230

Email: preventie@ggzregiobreda.nl

Aansluitend

Aansluitend aan deze avond wordt in de gemeente de cursus Anders leren denken aangeboden. Deze cursus van 5 bijeenkomsten is met name geschikt voor mensen met licht depressieve of angst- of stressklachten.

Meer info: www.ggzregiobreda.nl