Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De beste internationale singer-songwriters bij elkaar voor een uniek optreden in dB's

Donderdag 10 mei geven twee grootheden uit Zuid Afrika, en het talentvolle Storybox uit Nederland, een eenmalig optreden in dB's Utrecht. Farryl Purkiss en Nibs van der Spuy zijn op een korte pers-tour door Europa en zijn in Nederland alleen in Utrecht te zien! Het Utrechtse Storybox verovert momenteel Nederland met hun debuutplaat 'A Fools Attempt'.

Nibs van der Spuy

Wat, en niet wie, is Nibs van der Spuy?

Dit is waarschijnlijk de meest geschikte manier om een muzikant te introduceren die zoveel artiesten, jong en oud, heeft beïnvloed en geïnspireerd.

De essentie van Nibs is de schoonheid van muziek. Het is vrijheid. Het talent om deel uit te maken van ontelbare facetten van zoveel mensenlevens. Energiek, eeuwig positief en gepassioneerd, zijn enkele woorden om een artiest mee te beschrijven die wereldwijd wordt beschouwd als één van Zuid Afrika's meest geliefde personen.

Farryl Purkiss

Hij is geboren en getogen aan de Noord kust van Kwa Zulu Natal (Zuid Afrika), en de muziek van singer songwriter Farryl Purkiss is pakkend, ontroerend en het onthouden waard.

Zijn debuut 'Chapter One', een door hemzelf gefinancierd project, is opgenomen in samenwerking met Nibs van der Spuy. Het album ontving vele lovende kritieken in Zuid Afrika. In 2006 tourde hij intensief met verschillende artiesten en langs vele festivals.

Storybox
Filmisch. Dat is het woord. Filmisch zijn ze, de liedjes van Storybox. Liedjes als landschappen. Wijds en dichtbij tegelijk. Ingekleurd, niet volgepropt. Ruimte voor de verbeelding. De debuutplaat 'A Fools Attempt' mag er zijn. Elf liedjes, elf verhalen. Teksten met een twist: zanger Helge Slikker is van de ironie. In alle rust werkten de vier vaste bandleden (naast Slikker zijn dat Niels de Rooij, Oscar Buma en Frank Gorter) het afgelopen jaar aan het album, onder productionele leiding van Jelle Kuiper. Storybox stond dit jaar al op Noorderslag en is volgende maand te zien op Oerol!

Nu alledrie in dB's! Een mooie kans om deze bijzondere artiesten live te aanschouwen!

Donderdag 10 mei - dB's - Cartesiusweg 90 A - Utrecht - aanvang: 21:00 uur

Einde persbericht:

De cd's van Nibs van der Spuy ('Beautiful Feet') en Farryl Purkiss ('Chapter One') komen ook in Nederland uit via Rough Trade.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mana Music: 06 - 24 51 48 70 / jacco@manamusic.nl via internet:

www.dbstudio.nl

www.myspace.com/purkissmusic

www.myspace.com/nibs

www.storybox.nl

www.myspace.com/mystorybox

---
MANA Music
Otterstraat 69
3513 CK Utrecht
Nederland
(p) + 31 - (0)30 - 236 46 99
(f) + 31 - (0)30 - 223 28 82
(m) + 31 - (0)6 - 42 12 55 16
nadia@manamusic.nl
www.manamusic.nl