Stadsdeel Amsterdam-Noord

Open dag IBAN en Wijkscholing Amsterdam-Noord

Donderdag 10 mei 2007 opent portefeuillehouder welzijn Kees Diepeveen op feestelijke wijze de nieuwe vestiging van de projecten IBAN en Wijkscholing Amsterdam-Noord op de J. Drijverweg 5 in Amsterdam-Noord.

IBAN staat voor Individueel Bewonersadvies Amsterdam-Noord en is een project van het stadsdeel Amsterdam-Noord. Doel van het project is om de economische situatie van bewoners in achterstandswijken te verbeteren.

Bijzonder is dat bewoners actief benaderd worden door adviseurs die hen wegwijs maken bij vragen over werk, inkomen en leefbaarheid. De bewonersadviseurs leggen hiervoor huis-aan-huisbezoeken af in verschillende buurten. Daarnaast is het voor bewoners mogelijk om zelf naar de IBAN-vestiging te gaan om hun vragen te bespreken.

Op deze nieuwe locatie kunnen bewoners ook terecht bij Wijkscholing Amsterdam-Noord. Dit project biedt bewoners van Amsterdam-Noord computertraining en loopbaanbegeleiding aan.

IBAN was al actief in de Banne, de Vogelbuurt en Nieuwendam-Noord. In deze wijken was het project succesvol in het opsporen van verborgen werkloosheid en sociale problemen. In de afgelopen twee jaar is de behoefte aan IBAN sterk toegenomen en is de organisatie uitgebreid naar acht bewonersadviseurs.

Voor 2007 is gepland om 3500 huishoudens te benaderen, waaruit totaal 2350 acties uit voort komen op het gebied van inkomen (1.000), werk (650) en leefbaarheid (750).

De opening van de nieuwe vestiging gaat samen met een open dag voor de bewoners van Amsterdam-Noord. Zij zijn welkom op donderdag 10 mei van 13.00 tot 15.00 uur op de J. Drijverweg 5 voor presentaties en rondleidingen.

Tijdens de open dag wordt uitgelegd wat IBAN en Wijkscholing Amsterdam-Noord voor de bewoners kunnen betekenen. Om 16.00 uur vindt de officiële opening plaats, waarna de open dag feestelijk wordt afgesloten.

Mario de Paauw

Afdeling Communicatie

Stadsdeel Amsterdam-Noord

Telefoon: (020) 634 9458