Gemeente Deurne

03-05-2007
Gemeente Deurne draagt woonwagenlocaties over aan Bergopwaarts@BOW

De drie woonwagenlocaties in Deurne gaan over van de gemeente Deurne naar woningcorporatie Bergopwaarts@BOW. Op donderdag 10 mei draagt burgemeester Gerard Daandels formeel de locaties over aan de heer Chris Theuws, directeur-bestuurder van Bergopwaarts@BOW. De feestelijke overdracht vindt plaats op de woonwagenlocatie aan de Beukenstraat.

De gemeente Deurne telt drie woonwagenlocaties: aan de Beukenstraat (15 standplaatsen), Korstmos (15 standplaatsen) en de Clarinetweg (6 standplaatsen). Het gaat in het totaal om 67 bewoners.

De gemeente Deurne en Bergopwaarts@BOW hebben besloten dat de verhuur van woonwagenstandplaatsen en woonwagens een taak is, die bij Bergopwaarts@BOW thuis hoort en niet bij de gemeente. Dit past ook in het rijksbeleid waarbij een woonwagen als een volwaardige woonvorm is aangemerkt en wat weer heeft geleid tot intrekking van de Woonwagenwet. Het is volgens dit beleid de bedoeling dat de gemeenten zich voortaan gaan richten op het volkshuisvestingsbeleid en de woningbouwcorporaties zich gaan bezighouden met de verstrekking van woonvoorzieningen.

Er is verscheidene jaren gewerkt om de overdracht te realiseren waarbij de bewoners ook zijn betrokken. De gemeente Deurne heeft de huurders de gelegenheid gegeven om hun eigen standplaats te kopen. Een huurder heeft daar gebruik van gemaakt.