Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

4 mei 2007

CNV Jongeren lanceert nieuwe informatieve site

Jongeren op werkvloer slecht geïnformeerd

CNV Jongeren lanceert 10 mei de nieuwe informatieve website www.cnvjongeren.nl op ROC ASA in Utrecht. Uit onze jaarlijkse vakantiewerkgeverstest blijkt dat werkgevers het vaak nalaten om hun vakantiewerknemers te informeren over belasting, CAO's, veiligheid en rusttijden. Klaas Pieter Derks: Het is verontrustend dat jongeren zo weinig worden voorgelicht over hun rechten. Omdat er ook gevaarlijk situaties kunnen ontstaan, moeten vakantiewerkkrachten en bijbaners hier beter op worden voorbereid.' U bent bij deze feestelijke lancering van harte uitgenodigd.

De vakbonden kampen met ledendaling en jongeren zouden geen vakbondslid meer willen worden. De jongerenvakbond van het CNV, CNV Jongeren, groeit echter nog steeds en door jaarlijks onderzoek onder vakantiewerkers weet CNV Jongeren dat een vakbond voor jongeren echt nodig is. Ook de arbeidsinspectie constateerde dat er een informatieachterstand bestaat onder jongeren over hun rechten op de werkvloer. Klaas Pieter Derks, voorzitter CNV Jongeren: 'Geen vakantiewerker of bijbaner zou aan het werk mogen gaan zonder goede voorlichting over veiligheid en rusttijden. Met de vernieuwde site spelen we, als springlevende en groeiende jongerenbond, op deze noodzaak in.'

De site van CNV Jongeren informeert jongeren op het gebied van school, stage, werk zoeken, werken en vrijwilligerswerk. Leden krijgen juridisch advies over werk en stage en hulp bij solliciteren en terugvragen van belasting. Er zijn vanaf volgende week ook vacatures voor stagiairs te vinden in de stagebank.

De lancering
Klaas Pieter Derks zal de site aanbieden aan leden en niet-leden van CNV Jongeren op ROC ASA, Australiëlaan 23 te Utrecht tijdens de lunchpauze van 12.00 tot 12.30 uur. Dj Oli zal de aula vullen met urban grooves. Door het oplaten van ballonnen door leerlingen van het ROC wordt de site 'gelanceerd'. De vinders van het ballonnenkaartje ontvangen voor een jaar een gratis lidmaatschap. De leerlingen van het ROC ASA maken kans op een Nintendo DS Lite.

Meer weten over de site, het belang van een jongerenvakbond in 2007 en over CNV Jongeren zelf? Kom naar dit CNV Jongeren evenement. Voor de pers is er na de lancering gelegenheid jongeren te interviewen.

Locatie

ROC ASA Australiëlaan 23, Utrecht

Datum:

Donderdag 10 mei 2007

Tijd

12.00 - 12.30

Voor nadere informatie

Klaas Pieter Derks 06-42038626

Debby Houtgraaf: 06-42038627

www.cnvjongeren.nl

Op 2 april is CNV Jongeren verhuisd naar een nieuw adres in Utrecht. Samen met CNV Onderwijs, de CNV BedrijvenBond en de CNV Vakcentrale zijn we nu in één, nieuw pand gehuisvest. Ons adres en telefoonnummer zijn hierdoor gewijzigd in:

Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht

Postadres: Postbus 2475, 3500 GL Utrecht (ongewijzigd)

Telefoon: 030 - 751 1850

Meer informatie vind je op http://www.cnvjongeren.nl