Deelgemeente Charlois Rotterdam

Nieuwe Culturele Kaart Charlois

Op donderdag 10 mei aanstaande omstreeks 17.00 uur ontvangt dagelijks bestuurder Lionel Martijn, portefeuillehouder Sociale en Economische zaken, uit handen van Jolanda Copier, cultuurscout voor Charlois het eerste exemplaar van de Culturele kaart Charlois 2007.

Het is alweer de derde editie van de Culturele Kaart. De eerste verscheen in 2003 en de tweede in 2005. Ook dit keer biedt de Culturele Kaart Charlois weer een vernieuwd overzicht van het kunstzinnig en cultureel aanbod in Charlois. Daarbij gaat het om onder andere muziek, dans, beeldende kunst, zang, theater en fotografie/ film. Ook beelden, culturele instellingen en kunst in de openbare ruimte zijn terug te vinden op de kaart.

De Culturele Kaart is een initiatief van de Cultuurscout Charlois en is gemaakt om samenwerking te bevorderen tussen kunstenaars en instellingen en het publiek te informeren over de culturele mogelijkheden in hun omgeving.

Nieuw

Nieuw is dat de oplage van de culturele kaart veel groter is dan de voorgaande edities. De Culturele Kaart Charlois 2007 wordt namelijk eind mei samen met het Charlois Magazine- huis aan huis verspreid in de deelgemeente Charlois.

Presentatie

De presentatie van de Culturele Kaart Charlois vindt plaats op een nieuwe culturele locatie in de deelgemeente: het Pendrecht Theater van Bureau dArt Sans Frontières, Plein 195 nr. 189 (achter wijkgebouw De Middelburgt). Daarnaast zijn er presentaties van kunstenaars die in de culturele kaart opgenomen zijn.