Gemeente Lelystad

Gemeenteraad spreekt zich 10 mei uit over visie Lelystad Airport

De visie op de ontwikkeling van Lelystad Airport en omgeving is een van de agendapunten op de raadsvergadering van donderdag 10 mei, die ook live te volgen is via internet. Op het Opinieplein van 18 april hebben veel mensen daarover hun mening geven. Het verslag daarvan is klaar en hier terug te lezen.

Verslag Opinieplein


* Verslag Opinieplein 18 april

Het verslag is in geprinte vorm verkrijgbaar bij het Infocentrum in de hal van het Stadhuis.

Online bijwonen

Raadsvergaderingen worden live uitgezonden via deze website. Eerdere uitzendingen zijn ook terug te kijken.

* Ga naar de online-uitzendingen

Forum

Veel mensen maken intussen gebruik van het forum op de gemeentelijke website om te laten weten hoe zij over de uitbreidingsplannen van Luchthaven Lelystad denken. Dat forum blijft voorlopig nog even beschikbaar.

* Ga naar het forum

Visie

In de door het college voorgestelde visie wordt uitgegaan van een groei van de luchthaven binnen de geluids- en milieugrenzen van de in 2004 vastgestelde Planologische Kern Beslissing (PKB 2004). Binnen die grenzen kiest het college voor een maximale groei naar 4 miljoen passagiers. Dat scenario levert volgens het college de beste balans op in lusten (lees: groei van de werkgelegenheid en economische impuls voor de regio) en lasten (lees: milieuhinder en geluidsoverlast).

De gemeenteraad besluit donderdag 10 mei wat de visie moet zijn waarmee de gemeente Lelystad stelling neemt in de discussie over de luchtvaart in Nederland en de rol van Lelystad daarin.
---