Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 10-05-2007

Familieruzie

NIEUWEGEIN Bij een familieruzie raakten op woensdag 9 mei drie mensen gewond.

Rond 18.05 uur hoorde een getuige dat iemand vanuit een woning riep dat daar iemand vermoord werd. Hij belde 112. Direct werden meerdere politie-eenheden naar de woning gestuurd.

In de woning spraken de agenten met drie bewoners: mannen van 26 en 46 jaar en een vrouw van 50 jaar. De 46-jarige man had woorden gehad met de 26-jarige man. Daarbij wond de oudste zich zo op, dat hij de ander op zijn gezicht sloeg. Die viel in de keuken tegen het gasfornuis, waardoor een pan met heet vet op de grond viel. Door het hete vet werden alle drie de bewoners geraakt. Zij liepen brandwonden op en werden per ambulance naar Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

De 26-jarige man deed aangifte tegen de 46-jarige man. De verdachte werd aangehouden en na behandeling in het ziekenhuis naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt.

Navleiding

NIEUWEGEIN Een 20-jarige automobilist uit Nieuwegein had op woensdag 9 mei te veel aandacht voor zijn navigatiesysteem, met een aanrijding tot gevolg.

Rond 16.15 uur stond een 37-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Weg naar de Poort voor het rode verkeerslicht te wachten om rechtsaf de Buizerdlaan op te rijden. De 20-jarige automobilist uit Nieuwegein kwam aanrijden, maar zijn aandacht werd afgeleid door zijn navigatiesysteem, waardoor hij te laat zag dat de auto voor hem stilstond. Hij botste vervolgens op de auto van de 37-jarige automobilist.

De aangereden automobilist klaagde over een tintelend gevoel in zijn rug en benen. Daarom werd besloten het dak van zijn auto te knippen, om hem vervolgens rechtstandig op een wervelplank uit de auto te halen. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar bleek dat hij diverse kneuzingen had opgelopen, maar hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Winkeldief

NIEUWEGEIN Op woensdagmiddag 9 mei werd een winkeldief betrapt en aangehouden.

Rond 16.10 uur zag een medewerker van een winkel aan de Veldwade dat een klant enkele stuks gereedschap onder zijn kleding stopte. Bij de kassa rekende hij enkele kleine spullen af. Nadat hij de kassa was gepasseerd, werd hij door de medewerker aangehouden.

De verdachte, een 49-jarige man uit Wijk bij Duurstede, werd even later aan de politie overgedragen. Hij bleek voor bijna 75,- aan spullen te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof, geen aangifte

NIEUWEGEIN Op woensdag 9 mei meldden drie personen dat zij op zaterdag 5 mei getuige waren geweest van een straatroof. Bij de politie is daar geen aangifte van gedaan.

Op zaterdag rond 20.00 uur zag het drietal een vrouw fietsen over het fietspad dat grenst aan de Burgerveste / Bildseveste / Zeisterveste. Zij werd van achteren genaderd door een jongen op een scooter. Hij pakte de handtas die zij om haar pols had en gaf er een ruk aan, maar het lukte niet om de tas los te trekken. Wel kwam het slachtoffer met haar fiets ten val en de verdachte ging er zonder buit vandoor. Het slachtoffer werd vervolgens erg emotioneel en was kennelijk erg geschrokken.

Het slachtoffer was een vrouw van 55 60 jaar. Zij droeg een licht roze shirt en reed op een damesfiets. De politie roept het slachtoffer op om alsnog aangifte te doen.

Hennepkwekerij

LOPIK Op woensdag 9 mei werd een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd een onderzoek in een woning aan de Anna van Burenstraat ingesteld. Daarbij werd een hennepkwekerij met ruim 400 planten aangetroffen. Alle planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. Tegen de 43-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Uit onderzoek van het energiebedrijf bleek dat door de kwekerij zodanig veel stroom werd gebruikt dat er gevaar voor kortsluiting en daarmee voor brand ontstond. Eén van de transformatoren bleek al door te zijn gebrand. Dankzij de melding van de oplettende getuige zijn mogelijke gevaarlijke situaties in de toekomst voorkomen.

Benzinediefstal

(Zie persberichten Lekstroom d.d. 02 en 03-05-2007: Autos in de brand en Onderzoek brand in autos)

LOPIK Een getuige wist in de vroege ochtend van woensdag 9 mei te voorkomen dat een verdachte benzine uit een auto zou stelen.

Rond 04.25 uur zag een getuige dat een auto op de Kerklaan werd geparkeerd en dat er een man uitstapte. De man liep met spullen naar een andere geparkeerde auto en ging onder de auto liggen. Mogelijk was hij van plan benzine van het voertuig af te tappen. De getuige opende haar raam en riep naar de man wat hij aan het doen was? Vervolgens rende de verdachte weg. De getuige belde 112.

Agenten troffen de achtergelaten auto op de Kerklaan aan. In de auto stonden meerdere jerrycans met benzine. De auto werd in beslag genomen en met een takelwagen naar het politiebureau overgebracht. Politiemensen gingen naar de woning van de Lopikse eigenaar van de auto. Hij bleek niet aanwezig te zijn. Het onderzoek naar hem wordt voortgezet.

Rond 08.00 uur ontdekte een bewoner van de Kolfbaan dat daar de voorgaande nacht uit meerdere autos benzine was gestolen. Het bleek daarbij om vier autos te gaan.

De politie onderzoekt of de verdachte van de poging tot diefstal op de Kerklaan mogelijk ook betrokken is bij de diefstal op de Kolfbaan. Tevens wordt gekeken of het verband houdt met het uitbranden van twee autos en de diefstal van benzine op de Kolfbaan in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 mei.