Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 10-05-2007

Te veel op

WOERDEN Een 49-jarige automobiliste uit Wilnis bleek op woensdagavond 9 mei te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 18.30 uur kreeg de politie de melding dat een automobiliste die mogelijk te veel had gedronken over de Provincialeweg N212 reed. Agenten gingen ter plaatse en gaven de automobiliste, die inmiddels op de Utrechtseweg reed, een stopteken. De vrouw, 49 jaar oud en afkomstig uit Wilnis, bleek inderdaad te veel gedronken te hebben en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 525 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Gewond

MONTFOORT Op woensdag 9 mei raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een andere fietser.

Rond 18.00 uur fietste een 14-jarige jongen uit Montfoort over de Lodewijkstraat. Hij reed linksaf de Provinvcialeweg op, maar verleende daarbij geen voorrang aan een 50-jarige fietsster uit Houten, die over die weg reed. Beiden kwamen ten val.

De Houtense werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij bleek haar ribben en kuitbeen te hebben gekneusd, maar mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Frontaal

WOERDEN Op woensdagmiddag 9 mei kwamen twee autos frontaal met elkaar in botsing.

Rond 16.35 uur reed een 20-jarige automobiliste uit Bodegraven over de Barwoutswaarder, komende uit de richting van Bodegraven en gaande in de richting van Woerden. In een flauwe bocht naar links zag zij plotseling dat een haar tegemoetkomende 24-jarige automobilist uit Oudenhoorn gedeeltelijk op haar weghelft reed. De Bodegraafse week nog naar rechts uit, maar kon niet voorkomen dat de autos elkaar vol op de linkervoorkant raakten.

Een ambulance kwam ter plaatse. Het ambulancepersoneel onderzocht de twee bestuurders en een 20-jarige inzittende uit Bodegraven. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Beide autos raakten total loss en werden weggesleept. De Oudenhoorner verklaarde niet opgelet te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het overige verkeer.

Geen gordel

LOENEN AAN DE VECHT Bij een gordelcontrole op de Rijksstraatweg op woensdagochtend 9 mei werden tien bekeuringen uitgeschreven.

Overstekende eenden

HARMELEN Het remmen voor overstekende eenden had op woensdag 9 mei een zware aanrijding tot gevolg.

Rond 08.50 uur reed een 50-jarige automobiliste uit Linschoten over de Blindeweg, komende uit de richting van Montfoort. Zij zag dat enkele eenden de weg overstaken en remde. Een achter haar rijdende 25-jarige Vlaardingse bestuurder van een bestelbus zagt dit te laat. Hij botste tegen haar auto. Vervolgens raakte de auto in de berm en kwam daar tegen een boom tot stilstand. De vrouw liep hoofdletsel op. Zij werd door de brandweer uit de auto geknipt en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Scootercontrole

MAARSSEN Op woensdag 9 mei tussen 14.00 en 16.30 uur werd in samenwerking met het politiescooterteam een controle gehouden.

De controle vond plaats in de wijk Zwanenkamp en op de Industrieweg. In totaal werden 22 scooters/bromfietsen gecontroleerd en 14 bekeuringen uitgeschreven voor de volgende overtredingen: niet dragen van de verplichte helm, het niet hebben van het vereiste certificaat of rijbewijs, defecten aan de rem, uitlaat niet goed bevestigd, het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs. Een bromfietser werd bekeurd omdat hij twee passagiers vervoerde.