Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Hoogeveen, 10-05-2007

Gewonden door voorrangsfout
WEITEVEEN Een aanrijding door een voorrangsfout resulteerde woensdagavond in twee gewonden en twee totaal vernielde autos. Een 21 jr. automobilist uit Klazienaveen sloeg op de kruising van de Dordseweg met de Wethouder G H Scherpenlaan in Weiteveen linksaf. Daarbij liet hij de doorgang niet vrij voor een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 25 jr. inwoner van Weiteveen. De 21 jr. man ging voor onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis in Emmen. De andere automobilist raakte licht gewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De beide autos werden afgesleept. (07-138911)

Auto na uitwijkmanoeuvre op zijkant
ASSEN Op de Balkenweg in Assen kwam woensdagavond een 28 jr. man uit Winschoten met zijn bestelauto op de zijkant te liggen. Volgens de man verloor hij de macht over het stuur toen hij moest uitwijken voor een (onbekend gebleven) overstekend dier. De auto kwam in een slip, ramde een verkeersbord en kwam op de zijkant tot stilstand. De bestuurder klom zelf uit zijn auto. Onderzoek in het ziekenhuis leerde dat hij niet gewond was geraakt. (07-138969)

Inbreker aangehouden
VEENOORD Na een melding van een oplettende buurtbewoner hield de politie woensdagavond op de Industrieweg in Veenoord een 50 jr. man uit die plaats aan. De melder had gezien dat de man met zijn auto bij een bedrijf was geweest en daar naar binnen was gegaan. In de auto van de man vond de politie meerdere nieuwe autoradios. Deze bleken afkomstig te zijn uit het bedrijf. De verdachte is aangehouden. Omdat hij gedronken had is er een ademanalyse gedaan (1,1 promille). Ook heeft de man geen rijbewijs en stond hij nog gesignaleerd voor een andere diefstal. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (07-138967)

Dirk Neef is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.