Snel en eenvoudig zelf thuiszorgorganisatie kiezen

10.05.2007 / 11:27 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Independer.nl

Independer.nl

Snel en eenvoudig zelf thuiszorgorganisatie kiezen

Vanaf vandaag is het mogelijk om snel en eenvoudig zelf een thuiszorgorganisatie te kiezen. Op de website www.independer.nl kunnen consumenten alle thuiszorgorganisaties met elkaar vergelijken op ondermeer aandoeningspecifieke zorg, diensten en kwaliteit.

Independer heeft in de vergelijkingsmodule alle thuiszorgorganisaties opgenomen. Consumenten kunnen op basis van hun postcode of woonplaats zien welke organisaties actief zijn in hun regio. Verder kunnen zij aangeven of er sprake is van een specifiek ziektebeeld (bijv. COPD of diabetes) en aan welke zorg (o.a. nachtzorg, alarmering, huishoudelijk hulp) zij behoefte hebben. Vervolgens komt er een vergelijkend overzicht op het scherm en zien consumenten welke thuiszorgorganisaties aan hun wensen voldoen. Consumenten kunnen van een aantal organisaties de kwaliteitsgegevens zien. Vanuit de sector zijn afspraken gemaakt om deze kwaliteitsgegevens voor alle thuiszorgorganisaties beschikbaar te stellen.

Tot nu toe was het via websites alleen mogelijk om de circa 180 grote, reguliere thuiszorgorganisaties te vergelijken. Independer.nl biedt een compleet overzicht van de meer dan 600 thuiszorgorganisaties in Nederland, waaronder alle particuliere organisaties.

De gegevens worden verzameld door het Hilversumse onderzoeksbureau MediQuest. In een online database kunnen thuiszorgorganisaties zelf informatie aanleveren over hun dienstverlening. In totaal is nu van 320 thuiszorgorganisaties informatie beschikbaar. Van de overige organisaties zijn de contactgegevens beschikbaar, zodat consumenten eventueel zelf navraag kunnen doen bij de thuiszorginstellingen. De database wordt dagelijks gevuld door de instellingen zodat de vergelijking iedere dag completer wordt.

MediQuest verzameld ook de wachttijden van thuiszorgorganisaties. Deze informatie zal op termijn ook via Independer ter beschikking worden gesteld aan consumenten, zodat zij direct zien bij welke organisatie ze snel zorg kunnen krijgen.