Saxion Hogescholen
BR>

do 10 mei 2007

Debat innovatieve zorg bij Saxion

Op donderdag 10 mei a.s. staat het Studium Generale bij Saxion Hogescholen, locatie Enschede, in het teken van innovatieve zorg.

De zorgsector kampt met ernstige problemen ten gevolge van de vergrijzing en personeelstekorten. Betrokken partijen - politici, zorgverzekeraars, ondernemers en zorgconsumenten - hebben de intentie deze problematiek te lijf te gaan. Maar bij het ontwikkelen van met name technische innovaties stuit men op problemen. Productinnovaties worden gedwarsboomd door normcommissies, zorginstellingen missen financiële armslag en prikkels om te investeren en de consument is afhankelijk van wat de zorgverzekeraar wil vergoeden.

Op 10 mei gaan een aantal vertegenwoordigers van de betrokken partijen met elkaar in debat over de obstakels en dilemma's die ze vanuit hun tak van sport in de zorg ervaren. Aanwezig zullen zijn: dr. Pieter Omtzigt, Tweede Kamerlid voor het CDA, drs. Ger Sluman, contractmanager bij Menzis, ir. Wil Philipsen, senior consultant bij INDES en dr. Frits Oosterveld, lector bij Saxion Hogescholen.

De lezingen van Studium Generale zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Het debat vindt plaats van 16.00-17.30 uur in collegezaal F 1.09 van Saxion Hogescholen aan de Tromplaan 28 in Enschede.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
---