Nederlandse Tafeltennisbond


Voorstel nieuwe opzet top landelijke competitie

10-05-2007
De NTTB wil de top van de landelijke competitie aantrekkelijker maken voor publiek, media en sponsoren. Om de competitie in de hoogste landelijke klasse een extra impuls te geven is er nu een voorstel voor een nieuwe opzet gemaakt. Alle verenigingen met teams in de ere- eerste en tweede divisie hebben inmiddels een brief gekregen met daarin ook het voorstel voor de nieuwe opzet.

AANTREKKELIJKE TOPSPORT VOOR MEDIA EN SPONSOREN De wedstrijden van de huidige ere- en 1^e divisie zijn niet altijd van het juiste niveau en bieden niet altijd die sportieve hoogtepunten waarmee je media en sponsoren weet te interesseren. Dit is een grote bedreiging voor onze sport. Je mist namelijk de benodigde aandacht (exposure) en een neerwaartse spiraal lijkt moeilijk te voorkomen ".

Dit voornemen heeft ertoe geleid de competitie opzet eredivisie dames en heren te herzien. Een werkgroep "herziening eredivisie" is ingesteld met de opdracht een wijziging uit te werken en hierbij tevens aandacht te besteden aan de overvolle agenda van competitie en te komen tot een meer geordende verloop van de wedstrijden.

De werkgroep is in samenwerking met de verenigingen uit de eredivisie met een voorstel gekomen. Het Hoofdbestuur heeft vervolgens het Ledenberaad Topsport om een advies gevraagd en voor de plannen in de definitieve versie aan de bondsraad ter besluitvorming worden voorgelegd, worden de reacties de reacties van de verenigingen uit de
1^e en 2^e divisie gepeild.

Wat er voor de verenigingen in de 1^e divisie wijzigt kunt u in het voorstel lezen. Een paar worden alvast genoemd:
1. In het voorjaar van de competitie komt een klasse tussen Ere en
1^e divisie.

2. Uit deze klasse promoveren 2 teams rechtstreeks naar de Eredivisie.

3. Kampioenen 1^e divisie najaarscompetitie kunnen zich niet rechtstreeks plaatsen voor de eredivisie.

Voorstel nieuwe opzet 2007/2008