Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Man aangehouden wegens huiselijk geweld tegen ex
Publicatiedatum: 10-5-2007 11:44:07

ARNHEM - Een 24-jarige man uit Arnhem is donderdagochtend vroeg in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn ex-vrouw, een 22-jarige Arnhemse. Omstreeks half vijf in de ochtend werd door buurtbewoners de politie gewaarschuwd nadat er kabaal was gehoord vanuit de woning van het slachtoffer in de wijk. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen hoorden ze een vrouw schreeuwen. Nadat de deur door het slachtoffer was geopend hoorden ze dat de Arnhemmer de woning zou zijn binnengedrongen en de vrouw hardhandig bij de keel zou hebben gepakt. Lichte verwondingen in haar hals waren daar de stille getuigen van. De Arnhemmer, die nog in de woning was, werd daarop aangehouden. De man is ingesloten. (07-073391)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse slachtoffer tasjesroof

Publicatiedatum: 10-5-2007 11:43:01

ARNHEM - Een 52-jarige Arnhemse is woensdagavond op de John Frostbrug in haar woonplaats het slachtoffer geworden van een tasjesroof. De vrouw was daarbij niet gewond geraakt. De dader is nog voortvluchtig en de politie roept getuigen op te reageren.

Volgens het slachtoffer reed ze rond elf uur op haar fiets over de John Frostbrug van het centrum richting Malburgen. Ter hoogte van het oorlogsmonument zou een tot dusver onbekende jongen haar handtas uit een mandje aan haar fiets hebben gepakt en er mee vandoor zijn gegaan. De vrouw zou nog gegild hebben en de dader achterna zijn gegaan, maar die zag kans er met de buit vandoor te gaan. Het zou gaan om een man of jongen met een donker uiterlijk, gekleed in een grijs/groene jas met capuchon en een fiets. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of de dader mogelijk hebben zien lopen of fietsen worden verzocht contact op te nemen. De Arnhemse politie is bereikbaar onder 0900-8844 of via E-mail RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl.

De politie maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het onlangs opgerichte straatroofteam van de politie in het district Arnhem Veluwezoom onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na bedreigingen hulpverleners
Publicatiedatum: 10-5-2007 11:42:04

ARNHEM/HUISSEN - De politie heeft woensdagochtend een 33-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking ven bedreiging van enkele hulpverleners en een huisarts. De man bleek onder behandeling van een hulpverleningsinstelling maar zou niet op voorstellen zijn ingegaan. Wel zou de man medicijnen hebben geëist maar daarop werd niet ingegaan. Vervolgens zou de Arnhemmer de hulpverleners telefonisch met de dood hebben bedreigd. Ook een huisarts, die de man zou hebben aangeklampt, zou door de Arnhemmer bedreigd zijn. Nadat de identiteit van de man bekend was gemaakt aan de politie kon de Arnhemmer in de loop van de ochtend in Huissen worden ingerekend. De man is in verzekering gesteld. Door drie hulpverleners en de arts is aangifte gedaan.
(07-072916)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietser gewond na aanrijding met automobilist

Publicatiedatum: 10-5-2007 11:40:34

VELP - Op de kruising van de Beekhuizenseweg met de Beukenweg in Velp is woensdagochtend een fietser gewond geraakt nadat hij was aangereden door een auto. Het slachtoffer, een 65-jarige man uit Giesbeek, is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist, een 79-jarige vrouw uit Velp, was met de schrik vrij gekomen. De aanrijding gebeurde rond elf uur toen de Velpse vanaf de Beekhuizenseweg de kruising op reed. Daarbij zou ze geen voorrang hebben verleend aan de fietser, die van rechts kwam. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(07-072930)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Autokraker opgepakt

Publicatiedatum: 10-5-2007 11:39:55

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft woensdagavond op de Rijnkade een 35-jarige man uit die stad opgepakt. De Arnhemmer zou kort daarvoor op het Gele Rijdersplein een auto hebben opengebroken. De gedupeerde en een getuige hadden de man daarbij betrapt maar de autokraker had met de buit weten te ontkomen. Gewaarschuwde agenten troffen op de Rijnkade een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij bleek onder meer een portemonnee bij zich te hebben met daarin het rijbewijs van de gedupeerde, een 26-jarige plaatsgenoot. Daarop werd de Arnhemmer meegenomen naar het politiebureau. Door de autobezitter is aangifte gedaan.
(07-073260)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---