Gemeente Vlaardingen


Lintje voor slager Wapenaar

09 mei 2007

De heer A. Wapenaar heeft op maandag 7 mei in het Visserijmuseum een Koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Bruinsma. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Slager

De heer Wapenaar is werkzaam als zelfstandig slager in Vlaardingen. Bij de verkiezing Slagerij van het Jaar 2006 behaalde hij de derde plaats. Hij heeft een aantal beroepgerelateerde activiteiten verricht. Vanaf 1966 is hij voorzitter van het bestuur van de Winkeliersvereniging Promenade Zuid en van 1983 tot 1999 was hij lid en vice-voorzitter van het bestuur van de Bond van Christelijke Slagerspatroons. Vanaf 1987 is hij lid en voorzitter (vanaf 1989) van het bestuur van de Organisatie Vlaardingse Ondernemers en hij stond aan de wieg van de uitbreiding van winkelcentrum De Loper. Van 1990 tot 2003 was hij voorzitter van het bestuur van de Winkeliersvereniging De Nieuwe Loper.

Kerkvoogd
Verder was hij leider van diverse jongensclubs van CJV Liefde en Vrede en hij was vier jaar kerkvoogd van de Ichtuskerk van de Nederlands Hervormde Gemeente. Ook was hij een aantal jaren bestuurslid van de Wijkraad Westwijk en momenteel is hij nog lid van de Schouwcommissie Schepen van de haven in Vlaardingen. Hij heeft zich verdienstelijk gemaakt op het terrein van de belangenbehartiging van ondernemers en winkeliers, zowel op lokaal als landelijk niveau.

foto: Arie Wapenaar