Start bouw en verkoop laatste fase Spoorwijk

10.05.2007 / 12:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vestia den haag zuid-oost

Vestia den haag zuid-oost

http://www.vestia.nl/

Met het aansnijden van een enorme taart startte afgelopen dinsdag de bouw van Promenade, het laatste deel van Nieuw Spoorwijk. Promenade bevat 90 eengezinswoningen en 36 appartementen. Van de eerste helft van dit project is ruim 60% van de woningen al verkocht. Tegelijk met de start van de bouw gaat nu ook de tweede helft van Promenade in de verkoop. Promenade is een project van woningcorporatie Vestia Den Haag Zuid-Oost.

Spoorwijk
Spoorwijk was oorspronkelijk een arbeiderswijk, ontworpen door architect en stedenbouwer Berlage (1908). In 1920 startte de Gemeentelijke Volkshuisvesting uiteindelijk met de bouw. Door de stadsvernieuwing in de jaren '70 veranderde het karakter van de wijk. Bovendien voldeden de woningen niet meer aan de eisen van deze tijd.

Vernieuwing
Daarom is enkele jaren geleden besloten tot een grootscheepse vernieuwing, waarbij 1.300 woningen worden gesloopt en plaatsmaken voor ruim 750 nieuwe woningen. De vernieuwing is in drie fasen opgedeeld. De eerste fase is in 2004 afgerond. De tweede fase is in april 2007 opgeleverd. Nu is gestart met de bouw van Promenade, de derde en laatste fase van de vernieuwing. Wie het oude Spoorwijk kent, wordt blij verrast door Nieuw Spoorwijk. Ruim van opzet, veel groen en fraaie woningen op een steenworp afstand van het centrum. Meer informatie over de woningen is te vinden op www.woneninpromenade.nl.

Over Vestia
Vestia Den Haag Zuid-Oost is een van de 13 Vestia-corporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 77.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken. www.vestia.nl.


---


Noot voor de redactie,