Blue Man Group: Behind The Blue

10.05.2007 / 11:34 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Van den ende theaterproducties

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 10 mei 2007

BLUE MAN GROUP: BEHIND THE BLUE
AVRO documentaire geeft unieke blik achter de schermen

Op vrijdag 11 mei zendt de AVRO de bijzondere documentaire 'Blue Man Group: Behind the Blue' uit. De documentaire is om 23.05 uur te zien op Nederland 3 en laat de kijker op ongedwongen wijze kennis maken met de mannen 'achter de blauwe verf'. Speciaal voor deze documentaire kreeg een cameraploeg van de AVRO toestemming om de dagelijkse gang van zaken achter de schermen in Theater Fabriek Amsterdam te filmen. Wegens succes is de Blue Man Group show daar in ieder geval tot en met de zomer te zien.

Wat in de jaren tachtig met drie man begon, is inmiddels uitgegroeid tot een multimediaal entertainmentbedrijf met wereldwijd ruim 650 werknemers. In Amsterdam geeft Blue Man Group niet minder dan zeven keer per week een kleurrijke, overdonderende show vol visuele effecten, opzwepende ritmes en humor. In de AVRO documentaire is de kijker getuige van de metamorfose van drie op het oog heel gewone heren naar van top tot teen in het blauw gehulde totaal-entertainers. Daarnaast zal de documentaire afgewisseld worden met beelden van Amerikaanse shows van Blue Man Group en een interview met de Amerikaanse oprichters: Phil Stanton, Chris Wink en Matt Goldmann.

Theater Fabriek Amsterdam
Blue Man Group is van woensdag tot en met zondag te zien in Theater Fabriek Amsterdam: een industrieel theater dat zich uitstekend leent voor Blue Man Group. Voorafgaand aan de show kunnen bezoekers van Blue Man Group brunchen of dineren in het trendy theaterrestaurant van Herman den Blijker. Kaarten zijn er in drie verschillende rangen en vanaf 29,50 euro. Ze zijn beschikbaar via o.a.TopTicketLine (0900-300 5000, 45 cpm).

Kijk voor meer informatie over Blue Man Group op www.bluemangroup.nl