Spanning op horeca-arbeidsmarkt houdt aan
Persbericht 10 mei 2007
Bijna 12.000 openstaande vacatures in de horeca
Spanning op horeca-arbeidsmarkt houdt aan
Woerden, 10 mei 2007 Er staan steeds meer vacatures open in de horeca.
Uit cijfers van het bedrijfschap Horeca en Catering is gebleken dat in
het laatste kwartaal van 2006 bijna 12.000 vacatures open stonden. De
vacaturegraad van de horeca ligt met 4,3% hoger dan het landelijk
gemiddelde van 3%. Dat betekent dat in de horeca op iedere 1.000 banen
43 vacatures zijn. Koninklijk Horeca Nederland ziet als belangrijkste
oorzaak voor de openstaande vacatures de aantrekkende economie,
waardoor het aantal banen in de horeca groeit.
De openstaande vacatures worden vooral veroorzaakt door de
aantrekkende economie waardoor het aantal banen in de horeca groeit.
In het afgelopen jaar is de horecaomzet met 5% gestegen. Een andere
oorzaak van de krapte is de hoge vervangingsvraag in de horeca,
doordat de horeca veel bijbaners heeft, bijvoorbeeld studenten en
scholieren. Ongeveer de helft van de horecawerkgelegenheid valt in die
categorie. Het aantal openstaande vacatures is onderhevig aan
seizoensinvloeden: aan het begin van het voorjaars-/zomerseizoen
stijgt dit aantal traditioneel.
De aantrekkende arbeidsmarkt, waarin alle bedrijfstakken aan de
medewerkers trekken, in combinatie met een hoge vervangingsvraag
zorgen dat de vacaturegraad in de horeca hoger ligt dan het landelijk
gemiddelde. De werkgelegenheid in de horeca zal in de periode tot 2010
naar verwachting groeien van 320.000 nu naar tussen 330.000 en 335.000
werknemers in 2010.
De bedrijfstak doet best om te kunnen blijven voorzien in de
vacatures. Maatregelen die hiervoor worden genomen zijn o.a.:
meer (individueel) maatwerk in afspraken over arbeidsvoorwaarden;
extra aandacht voor scholing van medewerkers;
intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven en opleiders voor beter
aansluitend beroepsonderwijs;
investeren in loopbaaninstrumenten om medewerkers beter te kunnen
begeleiden bij hun ontwikkeling;
bevorderen dat medewerkers langer in de bedrijfstak blijven werken,
bijv. door goede, motiverende introductietrainingen voor bijbaners en
het ontwikkelen van nieuwe trainingen en opleidingen die medewerkers
perspectief bieden.
---
Noot voor de redactie -