Ingezonden persbericht

Persbericht

Doe-het-zelf data recovery-helden doen meer kwaad dan goed

~ Brits onderzoek van Kroll Ontrack toont meerderheid bedrijven heeft geen vaste procedure voor data recovery ~

Hoofddorp, 10 mei, 2007 - Met het risico nog meer schade aan te richten aan hun computer, probeert meer dan eenderde van de werknemers zelf gegevens terug te halen bij dataverlies. Kroll Ontrack ontdekte deze trend na een landelijk onderzoek onder 329 Britse werknemers.

Daarbij beaamde 50 procent van de respondenten dat er geen vaststaande procedure is binnen het bedrijf bij dataverlies. De resultaten tonen een gevaarlijk gebrek aan communicatie over business continuity tussen IT-afdelingen en staf. Dit kan ertoe bijdragen dat werknemers acties ondernemen waardoor data voorgoed verloren gaat.

Kroll Ontrack adviseert bedrijven een duidelijke procedure te ontwikkelen voor hun werknemers in het geval van dataverlies. Het IT-team op de hoogte stellen, is de eerste stap in elk degelijk rampenplan bij dataverlies.

"Het is een natuurlijke reactie dat werknemers zelf hun computerproblemen op willen lossen. We worden tenslotte allemaal geacht over een bepaalde hoeveelheid IT-kennis te beschikken, ongeacht onze positie", zegt Rob Douben, Country Manager Kroll Ontrack Benelux. "Echter, personeel doet meer kwaad dan goed wanneer ze zelf problemen willen oplossen. Vragen van werknemers die zich zelf bemoeid hebben met hun PC resulteren vaak in veel moeilijkere herstelwerkzaamheden. Soms zijn de gegevens zelfs voor altijd verloren."

"Omdat dataverlies onontkoombaar is, is een degelijk rampenplan cruciaal", besluit Douben. "De belangen zijn te groot om het risico te lopen vitale bedrijfsinformatie te verliezen."

Kijk voor meer informatie op: http://www.ontrackrecovery.nl

(254 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kroll Ontrack en Ontrack Data Recovery
Kroll ( www.kroll.com ) is een wereldwijd leider in risk consulting. Het biedt een breed scala aan diensten op het gebied van onderzoek, intelligence, finance, beveiliging en technologie waarmee klanten risico's kunnen terugbrengen, problemen oplossen en kansen kunnen benutten. Het hoofdkantoor bevindt zich in New York. Met kantoren in meer dan 65 steden in ruim 25 landen heeft Kroll Ontrack een multidisciplinair team van meer dan 3.900 medewerkers. Zijn klantenkring bestaat onder andere uit advocatenkantoren, financiële instellingen, corporaties, non-profit instellingen en overheidsinstanties.

Kroll Ontrack is de grootste en meest ervaren wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met zijn doe-het-zelf, remote en in-lab oplossingen dankzij zijn honderden eigen tools en technieken. Ontrack Data Recovery is een merknaam van Kroll.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok bij LEWIS, het IT PR bureau.
Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: ilonadb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com