Nieuw-Vlaamse Alliantie


SP.A maakt bocht inzake splitsing gezondheidszorg (10/05/07)

SP.A-voorzitter Johan Vande Lanotte nam gisteren bij de voorstelling van het memorandum van het VVI formeel afstand van de resolutie van 1999 van het Vlaams Parlement over de volledige splitsing van de gezondheidszorg. Dit standpunt werd nochtans ook opgenomen in het Vlaams regeerakkoord dat door de SP.A mee werd onderhandeld én ondertekend. Voor de partij van Vande Lanotte is het blijkbaar geen probleem om onderweg van koers te veranderen.

Het pleidooi om de gezondheidszorg te splitsen, wordt nochtans zeer ruim gedragen. Niet alleen de VVI, maar ook de Vlaamse Gezondheidsraad pleit voor een eigen gezondheidszorg. De professoren Annemans en De Maeseneer zijn daarover zeer duidelijk.

Met zijn standpunt reduceert Johan Vande Lanotte zichzelf tot het schoothondje van de PS en Rudi Demotte. Die reageerde zelf al verbolgen op het feit dat drievierde van de Vlaamse artsen een splitsing van de gezondheidszorg wil. Vande Lanotte voelt zich gesteund door een dubieuze RIZIV-studie die zou aantonen dat de transfers in de uitgaven van de ziekteverzekering zouden zijn weggewerkt. Die cijfers kloppen alvast niet met de cijfers van de Landsbond van neutrale ziekenfondsen die vandaag worden gepubliceerd en die een aanzienlijke meeruitgave per patiënt blijven opteken voor Wallonië.

Er groeit duidelijk een kloof tussen de socialisten in hun ivoren partijtoren en de mensen die dagelijks actief zijn in de gezondheidszorg. De N-VA staat daarbij duidelijk aan de kant van de gezondheidszorger en de patiënt. Een eigen gezondheidsbeleid is noodzakelijk om de eigen klemtonen te kunnen leggen die het best aansluiten op de eigen problemen en mogelijkheden. En daar wordt iedereen beter van!

Auteur:
Ondervoorzitter N-VA
Dr. Louis Ide

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be