FAVV-Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (België)



09-05-2007

IKEA roept gemarineerde haring van het label IKEA FOOD terug

IKEA vraagt klanten die IKEA FOOD potjes gemarineerde haring gekocht hebben met als houdbaarheidsdatum 13-02-2008 of vroeger om deze terug te brengen naar hun IKEA woonwarenhuis, waar ze de volledige prijs krijgen terugbetaald. Bovendien biedt IKEA hun als compensatie een gratis maaltijd voor twee personen aan.

IKEA heeft twee meldingen ontvangen van klanten die een groot stuk glas gevonden hebben in IKEA FOOD potjes gemarineerde haring. Voor zover wij weten is er niemand gewond.

De veiligheid heeft steeds prioriteit voor IKEA. Daarom roepen we uit voorzorg de IKEA FOOD potjes gemarineerde haring (DILLSILL, SENAPSSILL, INLAGD SILL) met als houdbaarheidsdatum 13-02-2008 of vroeger terug. De houdbaarheidsdatum (DD-MM-JJJJ) vind je op het label vlak boven de streepjescode.

Gemarineerde haring met het label IKEA FOOD wordt verkocht in de Zweedse shops in IKEA woonwarenhuizen. Enkel potjes gemarineerde haring van IKEA FOOD met als houdbaarheidsdatum 13-02-2008 of vroeger worden teruggeroepen. IKEA FOOD gemarineerde haring met als houdbaarheidsdatum 14-02-2008 of later wordt niet teruggeroepen. Gemarineerde haring van het label Abba wordt ook niet teruggeroepen.

We verontschuldigen ons voor het ongemak. Neem voor meer informatie contact op met IKEA op het nummer 070/22.24.54.