Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 10-05-07

TILBURG, 10 mei 2007

Tilburger krijgt boete voor 23-jarige Tilburger

TILBURG: De politie heeft gisteravond op de Hoogvensestraat een 23-jarige Tilburger betrapt op diverse verkeersovertredingen. De man reed met zijn auto tegen het verkeer in. Hij bleek bovendien alleen een rijbewijs afgegeven in Guinee (Afrika) te hebben. Dit rijbewijs is echter niet meer geldig. De bestuurder bleek ook onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 315 ugl. Hij heeft drie bekeuringen en een rijverbod gekregen.

Politie houdt zonnebrildief aan

TILBURG: De politie heeft gisteren rond 17:45 uur een 46-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man had een zonnebril gestolen in een winkel aan de Heuvelstraat.

De eigenaar van een optiekzaak aan de Heuvelstraat ging achter een winkeldief aan die een zonnebril gestolen had uit zijn winkel. Toen hij hem in de Willem II straat aantrof en de man aansprak over zijn daad, weigerde deze met de winkeleigenaar mee te lopen. Vervolgens heeft de winkelier een medewerker van een zaak aan de Willem II straat om hulp gevraagd. Samen hebben ze de verdachte meegenomen naar de winkel van de helper. Daar hebben ze de politie gealarmeerd. De verdachte verklaarde dat hij de zonnebril er duur uit vond zien en hem daarom wilde hebben. Hij heeft toen de bril van de toonbank gepakt en is de winkel uitgelopen. Hij heeft een dagvaarding gekregen en moet zich verantwoorden bij de rechter.

Vrouw bekneld bij verkeersongeval

BERKEL- ENSCHOT: Een 26-jarige vrouw uit Kaatsheuvel en een 50-jarige vrouw uit Oisterwijk waren gisteren rond 22:30 uur betrokken bij een verkeersongeval op de kruising van de Bosscheweg en de A65. De automobiliste uit Kaatsheuvel verleende geen voorrang aan de Oisterwijkse.

De 26-jarige vrouw zat korte tijd bekneld in haar auto. Ze werd door de brandweer bevrijd uit haar benarde positie. Ze hield er pijn aan de borst aan over. Het andere slachtoffer liep een hoofdwond op. De Kaatsheuvelse reed over de Bosscheweg in de richting van de A65. De Oisterwijkse reed op de kruisende weg. Toen ze beiden het kruispunt overstaken, volgde er een botsing. De auto van de Oisterwijkse was zwaar beschadigd. Het andere voertuig had alleen schade aan de voorzijde. De slachtoffers zijn door de GGD naar het Elisabeth Ziekenhuis overgebracht.

Politie onderzoekt drie berovingen

TILBURG: De politie is gisteravond geconfronteerd met drie berovingen. Zij vonden plaats aan de Spoorlaan, het Kamerikpad en de Sibeliusstraat. Van de gedupeerde slachtoffers zijn aangiften opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Een 16-jarige jongen uit Oisterwijk is gisteravond rond 22:00 uur beroofd van zijn telefoon. Hij zat in een bushokje aan de Spoorlaan toen het voorval gebeurde. Toen hij op zijn mobieltje wilde kijken hoe laat het was, werd zijn telefoon door een jongeman uit zijn hand gerukt. Hij zag de dader en een andere jongen wegrennen. Vervolgens liep het slachtoffer naar Popcentrum 013 en belde daar zijn vader en vervolgens de politie. De jongen heeft de twee knapen omschreven als getinte jongens met een normaal postuur. Ze zijn rond de 16 of 17 jaar oud. Beiden zijn ze ongeveer 1.75 meter lang en hadden een baardje. De politie wil graag mensen spreken die iets gezien of gehoord hebben. Ze kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Gisteravond is rond 22:30 uur is een 21-jarige Tilburger op het Kamerikpad op een gewelddadige manier beroofd van zijn portemonnee. Hij heeft een schaafwond in zijn gezicht opgelopen. Het slachtoffer zag twee mannen op hem af komen. Eén van hen gooide een halve baksteen tegen zijn hoofd. De drie mannen raakten slaags en de kleinste van de twee aanvallers, die eveneens de baksteen gooide, haalde tijdens de worsteling een mes uit zijn jaszak. Daarna werd het slachtoffer door de grootste van de twee geschopt en belandde hierdoor op de kleinste. De portemonnee van het slachtoffer was toen al buit gemaakt door de andere belager die daarna vluchtte. Het slachtoffer vluchtte toen ook. Hij omschrijft de jongens als lichtgetinte mannen met korte legerkapsels die tussen de 20 en 30 jaar oud zijn. De lange dader is ongeveer 1,95 meter lang en de kleine 1,85 meter. Ze droegen beide donkere kleding.

Gisteravond is omstreeks 23.15 uur op de Sibeliusstraat een 40-jarige man uit de regio door drie nog onbekende daders beroofd van zijn portemonnee. De man werd vermoedelijk door de daders doelbewust naar deze locatie gelokt. De politie is nog op zoek naar de dieven. Het slachtoffer verklaart dat hij naar Tilburg Noord was gereden omdat hij telefonisch een afspraak had gemaakt met een onbekende jongen om seks te hebben. De knul had kennelijk het telefoonnummer achterhaald via een advertentie die de Waalwijker had geplaatst. Zij hadden afgesproken bij een tankstation. Bij het bewuste tankstation stond een jongen die tegen hem zei dat hij door moest rijden en wees hem in de richting van de Sibeliusstraat. Op het moment dat hij daar stil stond, trokken twee andere knapen plotseling de voorportieren open. De bestuurder schrok daar erg van, haalde de sleutels uit de auto, stapte uit en rende weg. Hij hoorde de jongens achter hem roepen: We gaan hem pakken. Het slachtoffer belde aan bij een woning, waarna de jongens terugliepen naar zijn auto. Vervolgens hebben ze daaruit zijn portemonnee met enkele tientallen euros gestolen. Het zou gaan om drie jongens met een Noord-Afrikaans c.q. Zuid Europees uiterlijk.

De politie is op zoek naar getuigen van deze berovingen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Willem van Hooijdonk en Ronald Monsieurs