Nieuw 'Escrow' concept voor ASP dienstverleners

10.05.2007 / 16:44 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Basenet internet projects bv

BASENET INTERNET PROJECTS BV

Nieuw 'Escrow' concept voor ASP dienstverleners

Amsterdam, 10 mei 2007 - Escrow betekent normaliter dat de broncode van een applicatie bij een instelling gedeponeerd is. Bij discontinuïteit van de leverancier heeft de gebruiker zelf de mogelijkheid aanpassingen in de applicatie door te laten voeren. Escrow werkt prima voor een applicatie dat lokaal draait, of door de gebruiker zelf gehost wordt.

Voor een ASP applicatie ligt dit wat anders. Zowel de software als de data wordt extern gehost. 'Indien een aanbieder van een dergelijke applicatie in de problemen komt, lopen alle gebruikers van de applicatie een risico dat de dienstverlening vandaag of morgen stopgezet wordt. Op dat moment heeft men geen toegang meer tot de eigen gegevens, zoals relaties, agenda en correspondentie.' Aldus Erik Gevaert bestuurslid van SecureWorks.

BaseNet, een ASP aanbieder van CRM en financiële applicaties levert deze diensten aan 13.000 gebruikers in Nederland. Vanuit de gebruikers van een branche specifieke toepassing ten behoeve van de advocatuur kwam een nadrukkelijk verzoek om deze problematiek op te lossen. BaseNet directeur Jan Dorresteijn geeft aan dat in nauw overleg met een aantal advocaten die deze specifieke toepassing reeds gebruiken de stichting SecureWorks in het leven is geroepen.

Doordat een back-up locatie direct onder beheer van de Stichting komt, op het moment dat er sprake is van discontinuïteit bij de leverancier van een ASP applicatie, is de continuïteit voor de gebruikers voor een bepaalde periode gewaarborgd. In deze periode kan overzien worden of er naar een ander systeem overgestapt wordt, dan wel dat een nieuwe leverancier het beheer overneemt.

Voor meer informatie over SecureWorks zie www.secureworks.nl.


---

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Erik Gevaert, bestuurder Stichting SecureWorks, tel: 020-6077669 e-mail: e.j.gevaert@secureworks.nl
Jan Dorresteijn, directeur BaseNet Internet Projects BV, tel: 020-6855031, e-mail: jan@basenet.nl

Websites:
www.secureworks.nl
www.basenet.nl