Time : 10:52:20
Date : 26 March 2007
Sender Name: Useful Event Communication

6DE EDITIE VAN SAN PELLEGRINO FASHION FOOD BRUSSEL 2007

Maandag, 26 maart 2007 - Op de vooravond van de zomer komt het beroemde Gastronomie en Kunstsalon weer naar Brussel, voor een nieuwe uitgave waarin "zomers fris" centraal staat.
Nouvelle cuisine, fusion of moleculaire keuken... Fashion Food doet elk jaar weer iedereen de nieuwe culinaire trends ontdekken, maar het is ook een kennismaking met de nieuwste restaurateurs die hun deuren openden in het Brusselse, zonder zelf op zoek te moeten gaan in de stad om omstreken.

EEN ORIGINEEL CONCEPT

Na Antwerpen in december vorig jaar, komt S. Pellegrino Fashion Food terug naar de Brusselse regio. De beurs strijkt drie avonden op rij neer in de vroegere Hippodroom van Groenendaal, die voor de gelegenheid een heel nieuwe look krijgt.

Van donderdag 10 mei tot zaterdag 12 mei krijgen bezoekers de kans om er in een exclusief kader nader kennis te maken met een tiental restaurants die het meest in de kijker lopen in de hoofdstad. Als uniek concept in Europa wordt San Pellegrino Fashion Food vooral gewaardeerd om het originele aspect en de gemoedelijke sfeer. Het principe van de hapjes spoort bezoekers immers aan om van het ene naar het andere restaurant te trekken tijdens een zelfde maaltijd. Het is de bedoeling om het voorgerecht, de hoofdschotel en het dessert telkens op een andere plaats te eten. Elke restaurateur kleedt op de beurs de ruimte die hij toebedeeld kreeg aan zoals zijn eigen zaak. Al even origineel aan het concept is dat de porties kunnen aangekocht worden in de vorm van "kurken-vorken" die voor 2,50 euro per stuk worden verkocht.

EEN 6DE ÉDITIE "MUY CALIENTE"

San Pellegrino Fashion Food Brussel 2007 start dit seizoen een maand later, om te genieten van de mooie dagen en om de schijnwerper te richten op de zaken en hun stadsterrassen. Het zal er dus zomers aan toe gaan, met onder meer nieuwe animatie die de temperatuur letterlijk en figuurlijk zal doen stijgen!

Het salon wordt geopend met een live muziekoptreden en zal de toon zetten voor de volgende dagen. Naast de tentoonstelling van Belgische kunstwerken organiseert het salon voor het eerst de "Fashion Food Rally". De Rally zal de deelnemers (een honderdtal oldtimers) naar het hart van Brussel en omgeving voeren, op zoek naar de deelnemende gastronomische namen. In elke etappe zullen de copiloten enkele vragen moeten oplossen, een bereiding van de chef moeten proeven en dan trachten, 'zonder langs het vakje van de gevangenis te gaan', tijdig Fashion Food te bereiken voor een welverdiend aperitief.

Ook nieuw is dat Fashion Food 2007 besliste om de barmen van de zaken te stimuleren en extra op de voorgrond te plaatsen. Dit gebeurt met een cocktailwedstrijd, die samen met de UBB, de Unie van Belgische Barmen, wordt georganiseerd. Deze wedstrijd bestaat erin om met opgelegde ingrediënten "DE" zomercocktail samen te stellen.

Ook zaterdag 12 mei wordt een belangrijke dag, want dan reikt een jury de Fashion Food awards 2007 uit. De prijs voor de beste presentatie en de prijs voor de beste gastronomische aanpak gelden als voorbeelden van de geest waarin de hele manifestatie is opgezet.

Praktische info: www.fashionfood.be

Data: 10, 11 en 12 mei 2007
Plaats: Hippodroom van Groenendaal (ring oost) - 1560 Hoeilaart Openingstijden: Vanaf 19 uur
Animatie:
Donderdag 10 mei: "Live" performance
Zaterdag 12 mei: Cocktailwedstrijd/Fashion Food Awards/Fashion Food Rally

Toegangsprijs: 7 euro

Perscontact
Arnaud de Meester
Tel. : + 32 475 62 94 93 - Fax : +32 2 346 29.99
E-mail : events@useful.be

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - FR Link to Press Release - NL