Gemeente Geldermalsen

Vrijwilligerssteunpunt verplaatst spreekuur naar gemeentehuis

7 mei 2007 - Vrijwilligerssteunpunt Geldermalsen zal met ingang van 10 mei wekelijks inloopspreekuur houden in het Wmo-loket van het gemeentehuis. Elke donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur is een medewerker van het Steunpunt beschikbaar voor mensen met vragen over vrijwilligerswerk en mogelijkheden voor vrijwillige hulp en zorg. Het wekelijkse spreekuur in de bibliotheek in Geldermalsen komt daarmee te vervallen.

Mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen maar niet goed weten welke mogelijkheden er voor hen zijn, worden door het Steunpunt geholpen bij het zoeken naar een geschikte plek. Desgewenst kan men bij het Steunpunt een test doen die inzicht geeft in welk soort vrijwilligerswerk bij de kandidaat past. Het Vrijwilligerssteunpunt bemiddelt de kandidaat op zijn of haar verzoek naar de organisatie van zijn of haar voorkeur.
Ook voor informatie over regelgeving rond vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld in geval van een uitkeringssituatie, onkostenvergoeding, vrijwilligersverzekering of rechtspositie kan men tijdens het spreekuur terecht. Voorts bemiddelt en verwijst het Steunpunt bij aanvragen voor vrijwillige hulp en zorg.

Het spreekuur is ook bedoeld voor organisaties. Het Vrijwilligerssteunpunt is op de hoogte van landelijke wet- en regelgeving voor organisaties, kan helpen bij het aanvragen van subsidies, bij het opstellen van vrijwilligersbeleid, bij het zoeken naar vrijwilligers, bij deskundigheidsbevordering etc.

Het is niet nodig om een afspraak voor het spreekuur te maken. Via de website van het Vrijwilligerssteunpunt
www.vrijwilligersgeldermalsen.nl kan men 24 uur per dag terecht voor de meest actuele informatie, activiteiten van het Steunpunt en de vrijwilligersvacaturebank. Bij de Vrijwilligers Informatie Punten in de bibliotheken in Beesd en Geldermalsen kan men deze site gratis bezoeken. Uiteraard blijft het mogelijk voor vrijwilligers, hulpvragers of organisaties die niet op het spreekuur kunnen komen om een aparte afspraak met het Vrijwilligerssteunpunt te maken met Wil Kosterman via telefoon (0345) 512108 of 06 52373066.