Gemeente Lelystad

Benoeming nieuwe wethouder Fackeldey donderdag in raad

De nieuwe PvdA-wethouder Jop Fackeldey wordt donderdag 10 mei, tijdens de openbare raadsvergadering, voorgedragen. De gemeenteraad moet goedkeuring geven voor de definitieve benoeming. De raadsvergadering is ook live via internet te volgen.

Portefeuille

Fackeldey volgt Tjeerd van der Zwan op, die inmiddels is benoemd tot burgemeester van het Friese Achtkarspelen. Fackeldey krijgt dezelfde portefeuille als zijn voorganger: cultuur, stadsontwikkeling en luchthaven Lelystad. Fackeldey was tot voor kort interim-bestuurder van de Bataviawerf.

Loopbaan

Jop is vanaf 1989 maatschappelijk actief in Lelystad. In eerste instantie werkend voor de Stichting IVIO, vervolgens als zelfstandig bedrijfs- en opleidingskundige. Hij vervulde in die functie tal van opdrachten voor diverse gemeenten en publiek/private instellingen.

PvdA-lid

De laatste jaren heeft hij zich in toenemende mate gericht op ruimtelijk en economisch beleid. Daarnaast is hij bekend in tal van maatschappelijk bestuursfuncties. Fackeldey is al jaren een actief PvdA-lid, onder andere als campagneleider. De PvdA-fractie ziet Fackeldey als de juiste opvolger voor Van der Zwan.

Online bijwonen

Raadsvergaderingen worden live uitgezonden via deze website. Eerdere uitzendingen zijn ook terug te kijken.

---