Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht
datum:
8 mei 2007
nummer:
= = = EMBARGO TOT EN MET 10 MEI 2007, 13.30 UUR = = = 045
|                                                                              |
Burgemeester reikt twee Capelse Complimenten uit

Op donderdag 10 mei a.s. rond 13.30 uur reikt burgemeester Joke van Doorne twee Capelse Complimenten uit aan Paul Veltman en Ed Harms. Zij ontvangen het Capelse Compliment voor hun inzet voor het zogenaamde raadsspel, dat dit jaar voor de 10e maal wordt georganiseerd voor scholieren van het IJsselcollege. De uitreiking vindt plaats tijdens het raadsspel in de raadszaal van het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel.

Paul Veltman is leraar Maatschappijleer aan het IJsselcollege en een van de initiatiefnemers en voorbereiders van het raadsspel. Daarnaast is hij actief bezig met de jeugd voor het Europees Jongerenparlement. Hij besteedt veel aandacht aan het politiek wegwijs maken van jongeren, o.a. door het bezoeken van het Europees Parlement en de Tweede Kamer. Ook Ed Harms, vele jaren actief als secretaris van het CDA, heeft zich vanaf de eerste dag ingezet voor het raadsspel.

In het jaarlijks terugkerende raadsspel nemen leerlingen van het IJsselcollege het bestuur van de gemeente voor een dag over. Zij vormen die dag fracties die in de raadsvergadering debatten voeren over collegebesluiten. SGP-raadslid Peter Mulder treedt tijdens dit raadsspel op als wethouder.


---



Gemeente Capelle a/d IJssel