Gemeente Leeuwarden

PERSBERICHT (concept)

Welke school wint ¤ 5.000
Kinderraaad 2007 rechtstreeks op tv

Op 10 mei is het weer zover. Dan komt de kinderraad op televisie. Zes basisscholen hebben een voorstel bedacht voor alle kinderen in Leeuwarden. Zij strijden met elkaar om de eerste plaats. De school die het beste voorstel indient en dit het beste verdedigt, krijgt ¤ 5.000 om hun plan werkelijkheid te laten wordenn.

Tussen 12.45 en 16.00 uur is de kinderraad rechtstreeks te zien op televisie bij omroep Mercurius en op www.gemeenteraadleeuwarden.nl. In de raadzaal van het Stadhuis presenteren de leerlingen uit de groepen 7 en 8 hun voorstellen aan de andere scholen. Aan het eind van de middag kunnen ze een stem uitbrengen op het beste voorstel. Daarnaast kunnen ook alle andere basisscholen in de gemeente Leeuwarden meestemmen via email.

De Kinderraad is een lessenserie voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Studenten van de Thorbecke Academie en de PABO's (NHL en CHN) hebben een lessenserie gemaakt waarmee de leerlingen kunnen kennismaken met de gemeente en de gemeenteraad van Leeuwarden. De lessen worden ook begeleid door de studenten. De Kinderraad is een initiatief van de gemeenteraad van Leeuwarden.

Hieronder staan de voorstellen met een korte uitleg.
* Dr. Algraschool

* De Dr. Algraschool wil beweegkisten samenstellen per school of cluster van scholen. Er worden zoveel mogelijk samengesteld in samenwerking met de BV Sport.
* Johan Willem Frisoschool

* De Johan Willem Frisoschool wil een pannakooi en een pingpongtafel voor jongens en meisjes in de Gerardou speeltuin.
* OBS Oldenije

* OBS Oldenije wil graag meer speelgoedtoestellen voor zwembad de Blauwe Golf. Het liefst een groot opblaasbaar Vikingschip en een Sea Saw. Alle kinderen uit Leeuwarden kunnen hier mee spelen als ze in het zwembad komen.
* OBS Het Palet

* OBS Het Palet wil een hangplek in de bibliotheek van Leeuwarden. In de centrale bibliotheek was dat niet mogelijk, maar de bibliotheek Aldlân reageerde enthousiast. Op de hangplek kunnen kinderen rustig tijdschriften/boeken lezen, tv kijken of een filmpje kijken.
* Sint Paulusschool

* De Paulusschool wil een activiteitenmiddag organiseren met leuke dingen voor kinderen. Deze school begint als eerste en doet 'dancing with the kids'. Zodra dit project is uitgevoerd kiest de school een andere school uit en dan organiseert die school een activiteitenmiddag, enzovoort.
* Voorstel OBS De Weide

* Het idee van OBS de Weide is een panna voetbalveld(je) plaatsen op het voetbalveld bij Zwenkgras. Het veld(je) is 6 meter in doorsnede.


----------

Voor meer informatie kunt contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 - 233 4002.

U bent van harte uitgenodigd om op donderdag 10 mei vanaf 12.45 aanwezig te zijn bij de Kinderraad in de raadzaal van het Stadhuis van Leeuwarden (Hofplein 38).

Kijk ook op www.gemeenteraadleeuwarden.nl en klik rechtsboven op de banner van de kinderraad.