Imtech NV

Published: 07:30 10.05.2007 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech neemt Duitse BMS over

Opnieuw versterking partnership met IBM

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het alle aandelen overneemt van het Duitse BMS Systems IT Solutions. BMS is een sterke regionale speler op het gebied van IBM-software in de regio Frankfurt in Duitsland. Met 25 IBM-specialisten realiseerde BMS in 2006 een omzet van circa 6 miljoen euro. De overname zal direct een bijdrage aan de winst per aandeel opleveren.

Dr. Ir. R.J.A. (René) van der Bruggen, Voorzitter Raad van Bestuur Imtech: 'Met de overname van BMS versterkt Imtech opnieuw haar partnerschip met IBM. BMS kent een marge van circa 10 procent en draagt daarmee goed bij aan de winst per aandeel. Integratie van het snelgroeiende BMS binnen ons ICT-bedrijf Fritz und Macziol maakt verdere groei op de ICT-markt in Duitsland mogelijk. In de regio Frankfurt kan nu het volledige IBM-portfolio worden aangeboden.'

Strategie Imtech
Imtech combineert elektrotechniek, ICT en werktuigbouw tot totaaloplossingen. Het aandeel van informatie- en communicatietechnologie neemt hierbij snel toe. Steeds vaker worden de totale technologische oplossingen van Imtech gedomineerd door Business Intelligence en overkoepelende ICT-applicaties. Omdat Imtech strategisch wenst te acteren in de kern van primaire en secundaire processen in gebouwen, industrie, schepen en infrastructuur is samenwerking met wereldmarktleiders als IBM van belang voor verdere ontwikkeling en groei van Imtech. De overname van de Duitse IBM-partner BMS past prima in dit strategisch kader. Ook al omdat Imtech eind juli 2006 Fritz und Macziol, een sterke Duitse ICT-speler en partner van onder meer IBM, heeft overgenomen. BMS zal op termijn binnen Fritz und Macziol als een volwaardige regio acteren.

Profiel BMS
BMS Systems IT Solutions is gevestigd in Obertshausen, nabij Frankfurt in Duitsland. BMS is als IBM-partner gespecialiseerd in software-ontwikkeling, service en software-licenties. Het gaat hierbij om onder andere IBM Group Ware (onder andere Lotus Notes), IBM Websphere, IBM Middleware en IBM Content Management. BMS telt 80 middelgrote ondernemingen (groter dan 250 medewerkers) uit de regio als klant en is de laatste jaren sterk gegroeid. Inmiddels nadert BMS in zijn huidige vorm de grenzen van haar groei en biedt de aansluiting bij Imtech en het Duitse Fritz und Macziol de beste mogelijkheden voor de toekomst.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.eu
www.imtech.eu

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met ruim 17.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van 3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Oost-Europa, Spanje en de UK en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 12.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame leefbare samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, mobiliteit, veiligheid en het milieu. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 index.

pdf-versie persbericht

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Our website: http://www.imtech.nl