Gemeente Venray


Sloop `de oude Keg'

Het college van B en W heeft besloten het voormalige, nu leegstaande schoolgebouw "de oude Keg" gelegen aan de Blauwververstraat te slopen. Sloop is nodig om de locatie op termijn een nieuwe bestemming te kunnen geven. Daarnaast kan met een snelle sloop overlast en vandalisme rondom de leegstaande school worden voorkomen.

Delen van de wijk Veltum worden opnieuw ingericht, zoals het winkelcentrum en de flats. Ook de locatie waarop het leegstaande schoolgebouw "de oude Keg" is gelegen wordt te zijner tijd opnieuw ingevuld. Door de leegstaande schoolgebouwen nog dit jaar te slopen wordt verdere overlast en vandalisme rondom "de oude Keg" voor de buurtbewoners zoveel mogelijk weggenomen. De sloop draagt op die manier bij aan de veiligheid van de woonomgeving.

Om tot sloop te komen moet de oude Keg eerst worden ontrokken aan de onderwijsbestemming. Direct daarna wordt de formele sloopvergunningsprocedure opgestart. Nadat de sloopvergunning is verkregen wordt de sloop aanbesteed. Al deze procedurestappen nemen minimaal 4 maanden in beslag.

Zodra het exacte tijdstip van de sloop bekend is, informeert de gemeente de buurtbewoners over de wijze waarop de grond wordt opgeleverd en / of tijdelijk ingevuld. Tot het moment van de sloop bekijkt de gemeente in hoeverre maatregelen nodig zijn om vandalisme en overlast te voorkomen.