Rodamco


PERSBERICHT

RODAMCO EUROPE VERWERFT 50% VAN SÜDPARK WINKELCENTRUM IN KLAGENFURT, OOSTENRIJK

Rotterdam, 10 mei 2007 ­ Rodamco Europe N.V., de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en manager in de Europese winkelsector, heeft een koopovereenkomst getekend voor de aankoop van een belang van 50% in het winkelcentrum Südpark in Klagenfurt, Oostenrijk. De totale investering bedraagt ongeveer 34,5 miljoen met een netto aanvangsrendement van 5,8%.

Südpark, met 22.700 m2 bruto verhuur oppervlak is een sterk regionaal winkelcentrum met een breed verzorgingsgebied in het zuiden van Oostenrijk. Tot de belangrijkste huurders behoren Hennes & Mauritz, C&A en Merkur supermarkt. Rodamco Europe en de 50% medeeigenaar, de succesvolle Oostenrijkse ondernemer Anton Pletzer, zullen een 50/50 partnership vormen waarbij Rodamco Europe het management van het centrum overneemt. Nadat toestemming is verkregen van de Oostenrijkse kartel autoriteiten, zal de eigendomsoverdracht naar verwachting in het vierde kwartaal van 2007 plaatsvinden. In Oostenrijk is Rodamco Europe al voor 90% eigenaar van het Donauzentrum in Wenen, één van de grootste meest dominante winkelcentra in Oostenrijk.

Maarten Hulshoff, CEO van Rodamco Europe: "Deze acquisitie van een sterk lokaal winkelcentrum met een goede huurdersmix en een breed verzorgingsgebied biedt uitstekende mogelijkheden om Rodamco's activiteiten in Oostenrijk uit te breiden. Door onze retail management vaardigheden te gebruiken zijn we ervan overtuigd in staat te zijn de aantrekkelijkheid van het winkelcentrum voor de consument verder te verhogen en waarde toe te voegen aan het centrum."

BEDRIJFSPROFIEL RODAMCO EUROPE N.V.
Rodamco Europe, met haar hoofdkantoor in Rotterdam, is zowel belegger als manager van haar vooraanstaande winkelcentra in de thuisregio's in Nederland & België, Scandinavië, Frankrijk, Spanje en CentraalEuropa. Topkwaliteit winkels en winkelcentra maken samen ongeveer 94%1 uit van Rodamco Europe's beleggingsportefeuille van 10,9 miljard. Dit maakt Rodamco Europe de grootste beursgenoteerde belegger en manager in de winkelsector in Europa. Rodamco Europe heeft een notering aan de beurzen van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Brussel. Rodamco Europe is een Euronext 100 onderneming, opgenomen in de Euronext AEX Index (AEX) en in de MSCI World Index. Voor meer informatie over Rodamco Europe, zie onze website: www.rodamco.com.


1 Inclusief kantoren in Zweden

(continuing page)