ABN AMRO

Amsterdam, 10 mei 2007

ABN AMRO benoemt Huibert Boumeester als CFO; Hugh Scott-Barrett treedt af per 1 augustus 2007

ABN AMRO kondigt aan dat Hugh Scott-Barrett heeft besloten om af te treden als Chief Financial Officer als lid van de Raad van Bestuur. Hij treedt terug per 1 augustus 2007 en wordt opgevolgd als CFO door Huibert Boumeester, lid van de Raad van Bestuur.

Rijkman Groenink, Voorzitter van de Raad van Bestuur: "De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van ABN AMRO betreuren maar accepteren het besluit van Hugh om terug te treden. Ik wil mijn dankbaarheid en respect uitspreken voor zijn bijdrage aan de groei van de groep. Als één van de beste financieel experts in de sector voegde Hugh uitgebreide investment banking ervaring en een scherp analytisch inzicht toe aan het team. We respecteren de wens van Hugh en wensen hem alle succes voor de toekomst."

Hugh Scott-Barrett: "Gegeven de verwachte veranderingen rond ABN AMRO is dit voor mij een goed moment om te kijken naar mijn toekomst en naar nieuwe kansen in mijn carrière. Aangezien ik heb besloten om de aangeboden functie in het nieuwe bedrijf dat ontstaat na de voorgestelde fusie van Barclays en ABN AMRO niet te accepteren, is het besluit om af te treden een logische stap. Ik wens mijn collega's in de Raad van Bestuur en het personeel van de bank het allerbeste."

Huibert Boumeester (1960) werd benoemd in de Raad van Bestuur in januari 2006. Daarvoor was hij Chief Executive Officer van ABN AMRO Asset Management. Hij trad in dienst van ABN Bank in 1987 en heeft sindsdien verschillende functies bekleed in Europa en Azië. Hij was onder meer Country Manager in Maleisië, Managing Director Global Financial Markets en Global Head Integrated Energy.

Hugh Scott-Barrett (1958) trad in dienst van ABN AMRO in 1996 en werd daarna Global Head Corporate Finance. Hij werd lid van de Raad van Bestuur in 2000 met co-verantwoordelijkheid voor Wholesale Clients. Voor zijn aanstelling als CFO in januari 2006 was hij als Chief Operating Officer verantwoordelijk voor Group Shared Services, waar hij een programma lanceerde dat was gericht op het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening en efficiency.

Per 1 augustus 2007 zijn de verantwoordelijkheden binnen de Raad van Bestuur alsvolgt verdeeld:


· Rijkman Groenink: Voorzitter Raad van Bestuur, Group Corporate Development, Group Audit, Group Compliance & Legal, Group Human Resources


· Wilco Jiskoot: Business Unit (BU) Nederland, BU Private Clients, BU Global Clients, BU Asset Management


· Joost Kuiper: BU Noord Amerika, Voorzitter Group Business Committee


· Huibert Boumeester: Chief Financial Officer, Group Finance, Group Risk Management, Investor Relations, Group Communications, Strategic Decision Support (SDS)


· Piero Overmars: BU Azië, BU Europa, BU Global Markets, Voorzitter Commercial Client Segment, Antonveneta


· Ron Teerlink: BU Latijns Amerika, BU Transaction Banking, Services, EU Affairs & Market Infrastructure, Voorzitter Consumer Client Segment

Dit is een openbare mededeling ingevolge artikel 9b(1) van het Besluit toezicht effectenverkeer 1995 (Bte 1995).

Presscontacten: 020 6288900
IR contacten: 020 6287835


---


---- --