Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 10 mei

Fryslân, 10-05-2007 * Politieberichten van woensdag 9 mei 07.00 uur t/m donderdag 10 mei 07.00 uur

Harlingen: auto beschadigd
De politie stelt een onderzoek in naar de beschadiging van een auto die geparkeerd stond aan de Romastraat. In de nacht van dinsdag op woensdag werden alle vier de banden van de auto lek gestoken. Bovendien werd de auto met mayonaise besmeurd. De 44-jarige eigenaar uit Harlingen deed aangifte.

Joure: eenzijdig ongeval
De politie heeft woensdagmorgen geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de A6 ter hoogte van Ouwsterhaule. Een 30-jarige automobilist uit Drachten was daar door nog onbekende oorzaak met zijn bestelauto ondersteboven naast de weg beland. De man werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Dokkum: diefstal koperdraad
De politie onderzoekt de diefstal van ruim 200 meter koperdraad, die als bliksembeveiliging gemonteerd zat op een gebouw van een instelling aan de Ljurk. De diefstal werd afgelopen dinsdag geconstateerd. Niet bekend is wanneer de diefstal heeft plaatsgevonden. De waarde van de koperdraad bedraagt enkele duizenden euro's. Een 56-jarige inwoner van Ternaard deed namens de gemeente aangifte.

Hurdegaryp: kop-staartbotsing
De politie heeft woensdagmorgen geassisteerd bij een ongeval op de Rijksstraatweg waarbij drie auto's waren betrokken. Een 22-jarige automobiliste uit Kollum was daar achter op een 48-jarige automobilist uit Rottevalle gebotst. Diens auto botste door de klap van de aanrijding op een voorganger, een auto bestuurd door een 30-jarige inwoonster van Augustinusga. De automobiliste uit Kollum werd met nek- en rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden vervoerd. Na controle aldaar kon zij weer naar huis.

Hurdegaryp: motorrijder gewond
De politie heeft woensdagmorgen geassisteerd bij een ongeval op de Suwaldsterdyk. Een 53-jarige motorrijder uit Tytsjerk had in een bocht waarschijnlijk onvoldoende rechts gehouden, waardoor hij tegen een tegemoetkomende auto botste. Deze auto werd bestuurd door een 40-jarige inwoonster van Oentsjerk. De motorrijder liep bij het ongeval een gebroken been op en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Heerenveen: fietsster over de kop
De politie heeft woensdagmorgen geassisteerd bij een ongeval op het Moelenplein. Een 19-jarige fietsster uit Heerenveen was daar door nog onbekende oorzaak over de kop geslagen. Ze werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats overgebracht.

Broeksterwoude: zwaar onder invloed
De politie heeft woensdagmiddag op de Burgemeester Nautaweg een automobilist staande gehouden, die behoorlijk onder invloed was. De man, een 44-jarige inwoner van de gemeente Dantumadeel, moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 1130 ug/l, werd zijn rijbewijs ingevorderd, kreeg hij een rijverbod voor 14 uur en werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Ypecolsga: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft woensdagmiddag op de N928 nabij Ypecolsga het rijbewijs van een 33-jarige automobilist uit Koudum ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De bestuurder passeerde de controle met de lasergun met 135 kilomet er per uur, terwijl op dit weggedeelte 80 kilometer per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de Koudumer werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: fietser gewond
De politie heeft woensdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Koornbeursweg. Een 43-jarge fietser uit Oudeschoot had daar verzuimd voorrang te verlenen aan een 44-jarige automobiliste uit Heerenveen. Een aanrijding was het gevolg. De fietser werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Ysbrechtum: jongentje gewond na aanrijding
De politie heeft woensdagmiddag op de Kleasterwei een aanrijding afgehandeld, waarbij een vijf jarig jongentje uit Ysbrechtum gewond raakte. Het slachtoffer stak, tussen twee auto's, de weg over. Een 35-jarige automobilist uit Leeuwarden probeerde nog te remmen maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het jongentje kwam ten val en werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Heerenveen: aanrijding met letsel
De politie heeft woensdagavond geassisteerd bij een ongeval op de A32 ter hoogte Heerenveen. Drie auto's waren daar betrokken bij een kop-staartbotsing, waarbij één van de bestuurders, een 46-jarige inwoonster van Heerenveen letsel opliep. Zij werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Sneek: inbraak in winkel
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan het Grootzand. In de nacht van woensdag op donderdag werd er een ruit geforceerd, waarna er een aantal laptops werden weggenomen. Namens het winkelbedrijf moet nog aangifte worden gedaan.

Surhuisterveen: automobilist gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een eenzijdig ongeval op Warreboslaan afgehandeld, waarbij een 28-jarige automobilist uit Surhuisterveen gewond raakte. De bestuurder verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, sloeg over de kop en de auto kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Heerenveen: rijden onder invloed
De politie heeft donderdagochtend vroeg werd een 58-jarige automobilist uit Sneek twee keer aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen de bestuurder omstreeks 02.20 uur uur rijden over de Van Kleffenslaan. De Sneker blies op straat een 'A' en werd daarom overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 500 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. Omdat de bestuurder een rijverbod had gekregen werd door de agenten een taxi geregeld. De automobilist wilde echter niet een half uur wachten op de taxi en verliet het politiebureau. Omstreeks 03.55 zagen de agenten de auto van Sneker wederom rijden. Op de A7 in de richting van Joure kreeg de bestuurder een stopteken. Hij negeerde deze echter en reed door. Uiteindelijk werd de verdachte op de rotonde bij Joure klemgereden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier kreeg de bestuurder een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod, het rijden onder invloed en het negeren van het stopteken. Tevens werd de auto van de man inbeslaggenomen.

Franeker: rijden onder invloed
De politie heeft donderdagochtend vroeg op de Tzummerweg een 23-jarige automobilist uit Franeker aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De beginnend bestuurder blies op straat een "A". Hierop werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 410 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.