Tiel-Oost krijgt een extra brede BredeSchool

donderdag 10 mei 2007

Deze week hebben de gemeente Tiel, scholen en een groot aantal maatschappelijke organisaties de samenwerkingsovereenkomst BredeSchool Tiel-Oost getekend.

De afgelopen jaren zijn veel samenwerkingsverbanden ontstaan tussen de organisaties in Tiel-Oost, mede geïnitieerd door het project Buurtschakels. Een nieuwe impuls in de samenwerking en afstemming heeft, naast de wens om de huisvesting van de scholen in de wijk te verbeteren, geleid tot het initiatief om in dit gebied een BredeSchool te realiseren.
Daar zijn meer organisaties bij betrokken dan gebruikelijk. Het gaat om basisscholen De Regenboog, De Achtbaan en Prins Willem Alexander, Kinderopvang, GGD, AMW, ROC Rivor, Lingecollege, bibliotheek, Mozaïek, Coördinatiepunt cultuureducatie Rivierenland, Plantage, woningcorporatie SVT, Gehandicaptenraad en de gemeente Tiel. In de BredeSchool kunnen kinderen, jongeren en volwassenen (incl. ouderen) vaardigheden opdoen, zich ontwikkelen, elkaar ontmoeten en samen ontspannen. Een Brede School, waar alle wijkbewoners terecht kunnen, zal bijdragen aan een sociaal sterk(er)e wijk. In de toekomst kunnen alle wijkbewoners mogelijk gebruik maken van onder meer verlengde schooldagactiviteiten, naschoolse opvang, kinderopvang, opvoedingsondersteuning, schoolmaatschappelijk werk, leesbevordering, buurtsportactiviteiten, cultuureducatie en sociale activering.