Ingezonden persbericht


F5 wereldwijd grootste marktaandeel in Application Delivery Controller-markt

Amersfoort, 10 mei 2007 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking, behoudt zijn nummer 1-positie in de Application Delivery Controller-markt (ADC). Dit blijkt uit een onlangs gepubliceerd Gartner-rapport over het wereldwijde marktaandeel van bedrijven in de Application Acceleration Equipment-markt over het vierde kwartaal van 2006. F5 voert de ADC-markt aan met een marktaandeel van 33,5 procent op basis van behaalde omzet in het vierde kwartaal van 2006. Dankzij dit kwartaalresultaat bemachtigde F5 ook de hoogste positie voor het kalenderjaar 2006, met een marktaandeel van 33,7 procent.
Verder behoudt F5 zijn leidende positie in het ADC-subsegment 'Advanced Platforms' met een marktaandeel van 59,9 procent in het kalenderjaar 2006. Dit is ruim viermaal zoveel als het aandeel van de dichtstbijzijnde concurrent.

Volgens het Gartner-rapport houdt de trend om servers te centraliseren en voor het web geschikte intranetapplicaties in te zetten, aan in 2006. Dit stuwt de omzet van Application Acceleration-leveranciers op tot meer dan 1,5 miljard dollar. De ADC-markt groeide volgens het Gartner-rapport tussen het derde kwartaal en het vierde kwartaal van 2006 met bijna zes procent, waardoor het jaar werd afgesloten met een omzet van bijna 933 miljoen dollar. Dit betekende een stijging van 28,2 procent ten opzichte van 2005. Verder meldt het rapport dat het ADC-subsegment 'Advanced Platforms' een groei van 5,5 procent vertoonde in het vierde kwartaal van 2006. Het jaar werd voor dit segment afgesloten met een omzet van meer dan 524 miljoen, een stijging van bijna 37 procent vergeleken met 2005.

Het ADC-aanbod van F5 combineert BIG-IP high-performance hardwareplatforms met BIG-IP-software tot een veelzijdige, geavanceerde oplossing. Klanten zijn hiermee verzekerd van optimale applicatiebeveiliging, -optimalisatie en -beschikbaarheid. TMOS, de intelligente, modulaire en schaalbare architectuur van F5, is uniek op de markt met een volledige IP-applicatieproxy, iRules-programmeertaal, TCP Express en een iControl-interface voor applicatie-integratie.

"Onze prestatie in de ADC-markt onderstreept de effectiviteit van de TMOS-architectuur", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "De vraag naar schaalbare en flexibele oplossingen voor Application Delivery is groot, en F5 biedt hiervoor één compleet platform. Naast onze producten bieden we aantrekkelijke extra's, zoals onze DevCentral community die klanten inspraak biedt in innovatie en intelligente integratie mogelijk maakt tussen de applicatie-, netwerk- en beveiligingsteams binnen een organisatie."

Over F5 Networks
F5 Networks is wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd in Amersfoort. Meer informatie: www.f5.com.