Politie Amsterdam-Amstelland



Verdachten mishandeling gearresteerd / Pieter Calandlaan (10/05/07)

Woensdagmiddag 9 mei rond kwart over vijf arresteerde de politie twee 22-jarige mannen wegens betrokkenheid bij een mishandeling op de Osdorperweg. Daar werd een 75-jarige man in zijn gezicht gestompt. De verdachten zijn ingesloten.

Rond kwart voor vijf wilde de 75-jarige man een inrit verlaten die werd geblokkeerd door de auto van de twee mannen. Het slachtoffer claxonneerde en gaf met zijn richtingaanwijzer aan dat hij de inrit wilde verlaten. Eén van de verdachten stapte uit de auto en vroeg het slachtoffer of hij haast had. Toen hij dit bevestigde kreeg hij direct een harde vuistslag in zijn gezicht. Hierna reden de mannen met een Fiat Punto weg via de Osdorperweg in de richting van Halfweg. De 40-jarige zoon van het slachtoffer die aan de overkant met bouwwerkzaamheden bezig was zag de auto keren omdat de weg werd geblokkeerd. Hij wilde de mannen aanspreken op hun gedrag maar zij reden met hoge snelheid op hem af. Door een noodsprong kon hij ternauwernood verhinderen dat hij werd aangereden. Tijdens zijn sprong gooide hij een stootijzer in de richting van de auto die met hoge snelheid wegreed in de richting van Badhoevedorp. Hij zag het ijzer afketsen op de auto. Een surveillancewagen zag de auto stilstaan voor een stoplicht op de Pieter Calandlaan. De voorruit van de auto was zwaar beschadigd. De beide inzittenden werden gearresteerd. De politie onderzoekt welke verdachte de vader heeft geslagen en welke verdachte op de zoon heeft ingereden. De vader heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.
Slaap oorzaak aanrijding op de Ring / A10 (Ring Oost) (10/05/07)

In de nacht van woensdag 9 mei op donderdag 10 mei rond kwart over twee vond op de ring A10 een aanrijding plaats tussen twee autoâs. Beide reden achter elkaar over dezelfde rijbaan. De 39-jarige bestuurder van de achterste auto viel tijdens het rijden in slaap en botste tegen zijn voorganger. Deze auto werd hierdoor gelanceerd en kwam honderd meter verder tot stilstand. Een inzittende, een 22-jarige vrouw is met rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Tegen de veroorzaker van de aanrijding is proces-verbaal opgemaakt. Coentunnel afgesloten door aanrijding / A10 (Coentunnel) (10/05/07)

Woensdagavond 9 mei rond kwart over elf is een automobilist tijdens het inhalen in de Coentunnel in een slip geraakt. De auto heeft een aantal keren de muren van de tunnel geraakt. De tunnel is gedurende enige tijd afgesloten geweest. De 20-jarige bestuurder is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De dienst Controle Infrastructuur Verkeer heeft de aanrijding in onderzoek.