Gemeente Breda

Twaalf plannen Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling in uitvoering

Wethouder Heerkens maakt gehonoreerde aanvragen bekend

Het is zover: deze maand gaan twaalf plannen van Bredanaars in uitvoering die kinderen, jongeren, ouderen, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, wijk- en buurtbewoners en andere stadgenoten de kans geven mee te doen in de stad.

Over deze plannen voor het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling heeft het College een positief besluit genomen. De gehonoreerde plannen van de eerste ronde zijn samen goed voor 323.515,-. Wethouder Heerkens maakte woensdagavond in De Avenue bekend welke initiatieven in uitvoering gaan.

Iedereen hoort erbij, iedereen doet mee. De eerste ronde van projectaanvragen laat zien dat Breda geïnspireerd is en volop ideeën heeft. De gemeente is de afgelopen maanden met meer dan zeventig bewoners, verenigingen, bedrijven en instellingen in overleg geweest over hun aanvragen. Meer dan twintig aanvragen zijn doorgeleid naar de onafhankelijke commissie FMO. Daarvan heeft het College besloten er twaalf geheel of gedeeltelijk te honoreren. Vier aanvragen heeft de gemeente aangehouden. Deze aanvragen vragen om meer overleg of uitwerking. Zeven aanvragen passen niet in het fonds of worden doorgeleid naar een andere subsidiemogelijkheid. De gemeente informeerde deze aanvragers voorafgaand aan de bijeenkomst.

Het Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling is een nieuw initiatief van de Gemeente Breda, dat past bij de koers die de gemeente samen met haar inwoners wil varen:.samen met elkaar bouwen aan Breda als sociale stad. De gemeente wil zoveel mogelijk goede ideeën uit de stad bekronen. Breda wil dat het FMO een blijvende meerwaarde heeft voor de stad. Dat vraagt om goed doordachte plannen. Voorop staat dat de plannen kwetsbare groepen in Breda verder helpen.

De gemeente wil op basis van de eerste resultaten van het fonds de komende periode investeren in brede betrokkenheid vanuit de Bredase samenleving. In juni vinden onder andere bijeenkomsten plaats met actieve vrijwilligers in de verschillende wijken. Ook wil de gemeente het FMO meer als brug laten fungeren tussen verschillende sectoren in de samenleving. Doel is dat maatschappelijke en private partijen meer en beter met elkaar worden verbonden en of gaan samenwerken. De volgende beoordelingsronden vinden plaats in juni en oktober. Belangstellenden kunnen terecht op www.breda.nl/fmo of voor een vrijblijvend gesprek contact opnemen met het team FMO: 076-5294005.

Breda, 9 mei 2007

Te downloaden:

* FMO pb bjlage eerste ronde 12 projecten.pdf