Gemeente Breda

Feestelijke aftrap cultuurdebat in de voormalige St. Annakerk

Dinsdag 8 mei heeft wethouder Snier, vervangend wethouder cultuur, in de voormalige
St. Annakerk de feestelijke aftrap gegeven voor het Cultuurdebat. Ook zijn er vanavond enkele presentaties die alvast een aanzet geven voor de creatieve vorm van het debat, zoals een videoboodschap, een gesproken column en de lancering van de website www.cultuurdebat.breda.nl. De bezoekers komen binnen via een droompoort, ontwikkeld door het Loodztheater.

Wat is het cultuurdebat?

De gemeente vraagt haar inwoners om samen met culturele instellingen,
-gezelschappen en -makers mee te denken over de culturele kansen van Breda. Hoe kan Breda zich onderscheiden? Welke rol spelen de culturele instellingen? Hoe kunnen we zorgen dat er voor iedereen mee kan doen aan culturele activiteiten in Breda? Kwaliteit is belangrijk, dus er zullen ook keuzes gemaakt moeten worden.

Planning activiteiten

Tot eind dit jaar vinden verschillende evenementen, discussies en activiteiten plaats. Het programma ontwikkelt zich daardoor voortdurend. Het cultuurdebat eindigt donderdag 1 november met een slotmanifestatie. Tot die datum worden op tussentijdse bijeenkomsten de bevindingen over verschillende onderwerpen samengebracht. Deze vinden plaats op 5 juli en 6 september 2007. Andere activiteiten die plaatsvinden onder de noemer van het cultuurdebat komen op www.cultuurdebat.breda.nl te staan.

Meedoen

Iedereen die de toekomst van Breda als culturele stad aan het hart gaat kan deelnemen aan het Cultuurdebat Breda 2007. Dit kan via: cultuurdebat@breda.nl of op (076) 529 49 38 (op dinsdag, donderdag en vrijdag).

Breda, 9 mei 2007