Saxion Hogescholen
BR>

do 10 mei 2007

Saxion Hogescholen installeert lector Kennisinnovatief Ondernemerschap

Op woensdag 9 mei 2007 wordt ir. Han van der Meer geïnstalleerd als lector Kennisinnovatief Ondernemerschap bij Saxion Hogescholen. Het lectoraat is onderdeel van het SKIO (Saxion Kenniscentrum Innovatie en Ondernemerschap). Het Kenniscentrum is een instituut voor onderzoek en begrip van het stimuleren van innovatief ondernemerschap in en vanuit kennisinstellingen, zoals hogescholen. Met deze kennis kan het ontstaan en de groei van ondernemingen bevorderd worden, hetgeen weer een gunstig effect heeft op de welvarendheid van onze regio.

Stabiliteit, Dwarsverbanden en Fijnafstemming

Na zijn installatie als lector door drs. Wim Boomkamp, lid van Raad van Bestuur Saxion Hogescholen zal Han van der Meer zijn inaugurale rede houden onder de titel Stabliliteit, Dwarsverbanden en Fijnafstemming. Hij zal betogen dat eenmaal gevestigde beelden over het wezen van de onderneming moeilijk te veranderen zijn, maar een groot effect hebben op de uiteindelijke groei en welvarendheid van het bedrijf. Aangezien het moment waarop het beeld van de onderneming gevormd wordt over het algemeen de adolescentieperiode van jongeren is, betekent dit een grote verantwoordelijkheid voor instituten, zoals Saxion Hogescholen. Zij dienen te zorgen voor een rijk aanbod van haalbare beelden en de juiste middelen om de beelden van jonge ondernemers te realiseren. Dit vereist dwarsverbanden over de disciplines van de hogeschool en fijnafstemming van het huidige aanbod op de specifieke behoeftes van de ondernemers. Waar nodig zullen ook gevestigde cultuurpatronen doorbroken dienen te worden.

De inaugurale rede wordt voorafgegaan door een voordracht van mw. drs. Hetty Grooteman, Hoofd Marketing Klein bedrijf van de ABN-AMRO en een voordracht van ing. Peter Schinkel van Gladior, een succesvolle Saxion onderneming. De middag staat onder voorzitterschap van drs. Theodor van der Velde, directeur van SKIO.

Over de lector

Han van der Meer is als lector "kennisinnovatief ondernemerschap" verbonden aan het kenniscentrum SKIO van de Saxion Hogescholen. Tevens is hij universitair docent management van innovatie aan de Universiteit Twente en de Technische Universiteit Delft. Direct na zijn studie Chemische Technologie en Technische Bedrijfskunde richtte hij in 1979 Van der Meer & Van Tilburg, organisatie adviseurs voor innovatie en groei, op. Hij is nog steeds als partner verbonden aan het bureau. Naast zijn advieswerk voor bedrijven en overheden is hij actief als auteur binnen zijn specialisatie: innovatie en ondernemerschap. Hij bekleedt enkele commissariaten binnen bedrijven en is lid van een aantal adviescommissies op het gebied van innovatie. Als bestuurslid was hij actief bij beroepsverenigingen waaronder KIvI en ZOA. Momenteel is hij secretaris van de European Association for Creativity and Innovation.

ABN AMRO

Het lectoraat wordt mede mogelijk gemaakt door de ABN-AMRO bank.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------